18:26:00 29.11.2023
Stiri

O metodă folosită de soldați în al Doilea Război Mondial ar putea fi o soluție eficientă pentru a vindeca insomnia

Actualitate 02.10.2023 08:30 Vizualizări711 Autor: Ziarul National
O metodă folosită de soldați în al Doilea Război Mondial ar putea fi o soluție eficientă pentru a vindeca insomnia


O metodă folosită de armata americană în al Doilea Război Mondial ar putea fi o modalitate eficientă de a vindeca insomnia, iar această opinie este susținută și de unii experți. Metoda, cunoscută drept „tehnica militară a somnului”, a ajutat oamenii să adoarmă în mai puțin de cinci minute.

Detaliile au fost explicate în cartea lui Lloyd Bud-Winter, „Relax and Win: Championship Performance”, publicată în 1981, scrie New York Post. Antrenor de atletism, Bud-Winter a scris în cartea sa că a vorbit cu militari din marina americană despre metoda pe care o foloseau pentru a se relaxa și a adormi în două minute, chiar și în condiții de stres foarte ridicat.

Într-un TikTok devenit viral, el a descris procesul ca atunci când îți imaginezi că tot corpul îți este scanat începând de la cap spre picioare, iar apoi relaxezi fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Metoda trebuie însoțită de o respirație profundă și lentă. Persoana care vrea să adoarmă ar trebui să se concentreze apoi pe relaxarea mușchilor de la umeri, brațe și mâini și să își imagineze cum se întâmplă acest proces.

„Este foarte important să continui să respiri adânc pentru ca acest lucru să funcționeze”, a adăugat Bud-Winter. În procesul de relaxare urmează pieptul și stomacul, iar apoi picioarele, întâi cel drept, apoi cel stâng, a menționat el.

„Acum că ai eliberat tensiunea din corp, este timpul să faci același lucru cu mintea ta. Imaginează-ți că ești din ce în ce mai relaxat pe măsură ce stai calm și liniștit”, mai explică Bud-Winter în clip. Alex Dimitriu, expert în medicina somnului, din California, a declarat pentru Fox News Digital că afirmațiile din acel clip au fundament.

„Această metodă de a adormi poate fi cu siguranță de ajutor”, a spus Dimitriu, care este certificat atât în psihiatrie, cât și în medicina somnului. „Relaxarea musculară și concentrarea asupra respirației profunde pot fi o modalitate eficientă de a spori relaxarea, dar și de eliberare a minții”, a explicat Dimitriu. Potrivit studiilor, vizualizarea etapelor de relaxare este mai bună decât alte tehnici de somn testate în timp, cum ar fi numărarea oilor, a remarcat Dimitriu.

Dimitriu a mai sugerat că obiceiurile înainte de culcare ar trebui schimbate. El le-a recomandat pacienților lui să nu se mai uite pe telefon, laptop sau la televizor după ora 22.00. „Un alt factor important este ce să faci dacă nu poți adormi în 20 de minute – răspunsul este să nu mai încerci”, a spus el. Dimitriu le-a recomandat oamenilor să citească o carte, să își facă un program de somn pe care să îl respecte și să urmeze un program 10 minute de meditație în fiecare zi. Dr. Shelby Harris, din New York , a avertizat că această metodă ar putea să nu funcționeze la fel de eficient precum susține utilizatorul TikTok.

„Această tehnică nu îi poate ajuta pe toți. Tehnica descrisă în videoclip poate fi o modalitate excelentă de a-ți relaxa mintea și corpul înainte de culcare, în special pentru cei care au probleme să se relaxeze noaptea”, a spus Harris pentru Fox News Digital.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md