04:18:57 29.01.2023
Stiri

O harababură teologică și un fenomen inedit pe frontul ucrainean

Actualitate 16.10.2022 10:11 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
O harababură teologică și un fenomen inedit pe frontul ucrainean


Trustia, elegii politikoase

Un fenomen inedit s-a observat vineri și sâmbătă pe frontul ucrainean: un tremur, o vibrație telurică abia perceptibilă le crea probleme de concentrare și ochire lunetiștilor, infanteriștilor, tunarilor, tanchiștilor, aviatorilor etcetera, făcându-i să rateze una după alta toate țintele dușmane, adică ruse. Aparatele seismice ucrainene nu indicau nimic, iar seismologii români au răspuns că în zona Vrancei activitatea seismică e în limitele obișnuite. Prinzând la curaj, „carnea de tun” proaspătă s-a pus în mișcare.

Generalul Zalujnîi s-a adresat urgent partenerilor americani. Sateliții americani au scanat teritoriul Ucrainei, metru cu metru, de la est la vest și de la nord la sud, dar nu au descoperit nimic suspect. Putin o fi pus în aplicare vreo armă-minune, pentru a submina capacitatea de concentrare a armatei ucrainene, a conchis un consiliu al generalilor ucraineni și americani, convocat ad-hoc.

Enigma a fost dezlegată accidental de un voluntar român din Cernăuți, cu numele Suceveanu. Sunat de vărul său chișinăuean cu același nume, la urechile Suceveanului cernăuțean a ajuns, prin intermediul telefonului mobil, vacarmul în ritm de hostopăț și bătută din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Suceaveanul chișinăuean își sunase vărul ca să-l invite la hramul orașului. Așa descoperi Suceveanul cernăuțean că, uimitor, ritmul vibrației telurice care îi împiedica să ochească coincidea cu ritmul hostropățului de la Chișinău.

Evrica! - și-a zis el și a alergat la statul major. Generalul Zalujnîi a râs la început, apoi s-a scărpinat la ceafă și a zis că ipoteza trebuie verificată pentru orice eventualitate. Generalii americani au râs și ei, dar au fost de acord că verificarea nu strică. După miezul nopții de vineri spre sâmbătă, vibrația a încetat, iar a doua zi a reapărut. Zelenski i-a sunat Maiei Sandu și a rugat-o să oprească tropăitul din centrul Chișinăului. Dar, cum era de așteptat, primarul IvCeban a făcut, în ciuda ei, invers: a dat muzica mai tare, ca să se audă până la Harkov.

- Știți, - i-a explicat Maia Sandu lui Zelenski, - hramul e cartea noastră de vizită, iar bătuta la molotoveni e ca boxul sau gopacul pentru ucraineni, altceva nu prea avem cu ce ne lăuda. Durează doar trei zile. Noi am dansat și în timpul războiului nostru cu rușii, în 1992. Pe Nistru se lupta, iar la Chișinău se dansa. E adevărat că și ucrainenii dansau atunci gopacul la Kiev, nu aveau cum bănui că va veni și rândul lor.

- Tocmai trei zile?! Vineri, sâmbătă, duminică?! Am putea pierde războiul din cauza voastră! - exclamă hamletian Zelenski.

- O să dureze doar două zile, căci duminică avem protest și primarul nu vrea să-i încurce hoțului de miliarde Șor să destabilizeze situația, ca să fie pe placul lui Putin, - îl asigură Maia Sandu.

- Iese că Șor e în afara tradiției?, se miră Zelenski.

Acum stau și mă gândesc: a te ruga pentru sănătatea lui Putin înseamnă sau nu că susții războiul din Ucraina? Părintele Zavatie zice că nu comiți astfel niciun păcat, căci Dumnezeu nu e împotriva războiului sfânt, Cel de Sus nu a ezitat să nimicească cu foc de pucioasă Sodoma și Gomora, prin urmare a-l susține pe ucigașul sataniștilor și homosexualilor ucraineni este o datorie sfântă. Așa că Mitropolitul Vladimir, care a cerut protecția cerească pentru criminalul de război Vladimir Putin trebuie admis la televiziunea națională. (Între timp, văzând că nu poate distruge Ucraina, Putin a zis că nu are de gând să o distrugă, strugurii ucraineni sunt prea acri pentru gustul lui.)

Pe de cealaltă parte, celor zece porunci dumnezeești - să nu furi (mașini de spălat sau cuptoare cu microunde, toalete etc.), să nu violezi, să nu ucizi, etcetera și viceversa - ne opresc să ne rugăm pentru sănătatea criminalului Putin. Doar păcatul uciderii nu depinde de cantitate, adică de numărul celor uciși, nu-i așa? Nu e posibil ca, omorând un om, să comiți un păcat, iar omorând câteva zeci de mii sau milioane - vrăjmași, sataniști, naziști, comiți o faptă plăcută lui Dumnezeu. Altfel, cum rămâne cu iubirea vrăjmașului ca pe tine însuți? Pe scurt, în această harababură teologică, iese că administrația TRM are dreptul moral să nu le permită preoților putiniști accesul la televiziunea publică.

Al vostru irenist, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
15.01.2023 10:06 1004 Dumnezeu nu cunoaște geografia?
01.01.2023 10:59 1792 Logica rusească
25.12.2022 10:49 1802 Cultură și subcultură
11.12.2022 10:31 1507 De ce tac feministele ruse?
04.12.2022 10:13 1540 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md