10:38:36 20.04.2024
Stiri

O femeie și-a pierdut mâinile și picioarele, după ce a mâncat un aliment banal: „Avea sepsis complet”

Actualitate 19.09.2023 12:25 Vizualizări1372 Autor: Ziarul National
O femeie și-a pierdut mâinile și picioarele, după ce a mâncat un aliment banal: „Avea sepsis complet”


O femeie din California, mamă a unui băiețel de șase ani, a suferit pierderea celor patru membre după ce a contractat o infecție bacteriană de la peștele Tilapia insuficient gătit.

Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală care i-a salvat viața, după o ședere lungă de luni în spital.

„A fost foarte greu pentru noi toți. E groaznic. Acest lucru s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi”, a spus prietena lui Barajas, Anna Messina, pentru Daily Mail.

Messina a spus că Barajas, care are un fiu de 6 ani, s-a îmbolnăvit la câteva zile după ce a mâncat peștele pe care l-a cumpărat de la o piață locală din San Jose și l-a preparat acasă.

„Aproape că și-a pierdut viața. Era pe aparate”, a spus Messina. „Au pus-o într-o comă indusă medical. Degetele ei erau negre, picioarele ei erau negre, buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și insuficiență renală”, a adăugat ea.

Messina a spus că prietena sa a fost infectată cu Vibrio vulnificus, o bacterie potențial fatală găsită în fructele de mare crude și în apa de mare.

„Modurile prin care te poți infecta cu această bacterie sunt fie prin consumul unui produs care este contaminat, fie prin expunerea la o tăietură sau un tatuaj la apa în care trăiește acea bacterie”, a declarat Natasha Spottiswoode, dr. expert în boli infecțioase, pentru Daily Mail.

Este o infecție deosebit de îngrijorătoare pentru cei cu un sistem imunitar slab. Aproximativ 150 până la 200 de cazuri de Vibro vulnificus sunt raportate în fiecare an, conform CDC. Aproximativ unul din cinci dintre cei infectați moare.

Familia lui Barajas așteaptă să afle mai multe despre ce s-a întâmplat și care sunt următorii pași. Messina a lansat o campanie GoFundMe pentru a ajuta cu costurile medicale ale familiei Baraja și adaptarea ei la noua ei viață.

Peste 39.000 de dolari au fost strânși doar într-o zi.

„Nu știa că acest act simplu îi va schimba viața pentru totdeauna. Laura a fost în spital de peste o lună, luptă pentru viața ei, acum are toate membrele amputate.”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md