15:09:15 26.06.2022
Stiri

Sala Europei // O expoziție INEDITĂ de caricaturi privind DEZBINAREA societății, vernisată la Chișinău

Social 11.06.2015 08:53 Vizualizări1711 Autor: Victoria Bortă
Sala Europei // O expoziție INEDITĂ de caricaturi privind DEZBINAREA societății, vernisată la Chișinău


O expoziție de caricaturi la tema „Problemele societăţii dezbinate reflectate prin caricatură” a fost vernisată astăzi în Sala Europei de la Biblioteca Națională și este organizată de Ambasada Germaniei la Chișinău.

Caricaturile ingenioase sunt rezultatul unui atelier de creație, realizat cu participarea studenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. La vernisaj a participat și doamna Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania, Ulrike Knotz.

„Diversitatea etnică a R. Moldova reprezintă unul dintre marile avantaje ale acestei țări. Cu toate acestea, este percepută deseori drept o problemă, o povară”, a menționat Ambasadorul Ulrike Knotz.

„Această problemă noi o auzim în fiecare zi anume atunci când vorbești cu cineva despre diferite lucruri, cum ar fi despre politică. Se spune, dar noi nu ne înțelegem, nu putem găsi un numitor comun, suntem o societate dezbinată”, a mai spus Ambasadorul.

În cadrul atelierului au participat zece studenți, coordonați de caricaturiștii Alex Dimitriov și Vasile Sitari.

„Acest proiect ne-a unit și eu am observat că băieții s-au împrietenit, chiar dacă sunt și din grupe rusești și din grupe românești. De asemenea, și caricatura i-a unit, iar eu recunosc cu sinceritate că am să le duc dorul”, consideră caricaturistul Alex Dimitriov.

Majoritatea admiratorilor au remarcat caricatura în care o persoană se îneacă, ridică mâna și strigă „Ajutor”, iar cei de pe mal îl salută în diferite limbi fără a-l ajuta. „Am abordat mai mult problema lingvistică referitor la cei care locuiesc pe acest teritoriu și nu cunosc limba de stat”, precizează autorul caricaturii, Pavel Obreja.

După expoziție s-a desfășurat o masa rotundă la tema „Societate dezbinată-ridicol!?” cu reprezentanți ai societății civile. Aceasta a fost moderată de jurnalistul Vasile Botnaru.

Scopul dezbaterii a fost de a prezenta modul de viață al oamenilor într-o societate în care se vorbesc mai multe limbi, dialogul dintre membrii societății, colaborarea dintre ei, dar și faptul că diversitatea lingvistică din R. Moldova reprezintă un avantaj și o bogăție.

Expoziția va putea fi văzută timp de o lună.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md