03:44:33 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Noi DETALII despre vizita lui Ion Ceban la Moscova, în ziua când Putin a INVADAT Ucraina. „S-a aflat timp de PATRU zile la Moscova... Acum s-au activizat toate conservele Kremlinului, pentru a DESTABILIZA R. Moldova ”

Actualitate 29.02.2024 17:11 Vizualizări3408 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi DETALII despre vizita lui Ion Ceban la Moscova, în ziua când Putin a INVADAT Ucraina. „S-a aflat timp de PATRU zile la Moscova... Acum s-au activizat toate conservele Kremlinului, pentru a DESTABILIZA R. Moldova ”


Federația Rusă și-ar fi activizat „toate conservele” din R. Moldova, în încercarea de a destabiliza republica noastră în ajunul alegerilor prezidențiale, a declarat astăzi, de la tribuna principală a Parlamentului, președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Lilian Carp. Printre „conservele” Kremlinului s-ar afla, a arătat Carp, și actualul primar al capitalei, Ion Ceban, care în ziua declanșării războiului împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, se afla la Moscova.

„Sunt doi ani de când Rusia a atacat Ucraina. De regulă, la timpuri grele oamenii se unesc. Ne-am unit și noi pentru ca să ne ajutăm vecinii. Am stat noi uniți până s-au activizat conservele Kremlinului. La început, când a început războiul, aceste conserve stăteau foarte liniștite. Unii dintre ei nici nu știau cum să reacționeze, erau bulversați. Mai mult, unii din ei se aflau pe 24 februarie 2022 la Moscova (primarul Ion Ceban - n.r.). A stat patru zile acolo. Nici până astăzi nu a oferit răspunsuri – ce a făcut la Moscova între 24 februarie și 28 februarie? El nu a dat răspuns la această întrebare nici până astăzi. Astăzi aceste conserve și-au aflat rolul pe care trebuie să-l îndeplinească. Acum vedem ce-și doresc ei – să destabilizeze R. Moldova”, a menționat Lilian Carp.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a spus că, din 2001 și până acum, toți reprezentanții partidelor proruse au mers la Moscova pentru indicații. Chiar și comunistul Vladimir Voronin ar fi fost la Moscova după ce Putin a invadat Ucraina.

„O să fac să public un raport despre vizitele lor la Moscova din 2001 și până acum. Și babacul acesta (Vladimir Voronin - n.r.), care nu fusese la Moscova de prin 2005, a vizitat capitala Rusiei în aprilie 2022. Alții tot au fost la Moscova... Până și Vasile Tarlev. Absolut toți au fost activizați. Iar acest lucru demonstrează o implicare masivă a Moscovei prin intermediul tuturor acestor conserve. Toți au fost activizați pentru alegerile prezidențiale.

Citește și: A fost sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, în ziua în care Putin a început RĂZBOIUL? „MAN Ceban” a EVITAT un răspuns tranșant: „Ținând cont că toți cunosc și nimeni nu a făcut secret din ce, unde, când, în ce circumstanțe am fost…”


Încearcă să destabilizeze situația din R. Moldova. Au fost activizate pentru alegerile prezidențiale și încearcă să destabilizeze situația în R. Moldova. Eu îi îndemn pe cetățeni să nu se lase dezinformați, așa cum a încercat unul să speculeze despre dronele care au trecut sau nu prin spațiul nostru aerian. Asta fără a spune cine sunt criminalii care lansează aceste drone și încalcă spațiul aerian al R. Moldova. Niciun cuvânt despre asta și despre cine a atacat Ucraina. Deci, trebuie să ne ținem uniți împotriva hoților și conservelor, așa cum am fost uniți când am oferit o șansă R. Moldova ca să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Tot așa uniți trebuie să fim nu doar ca să deschidem ușa UE, dar să fim membri ai UE cu drepturi depline”, a mai spus Carp de la tribuna Parlamentului.

Citește și: Noul-vechi PRIMAR al capitalei a „îngropat” promisiunea făcută în ziua VOTULUI. După ce s-a văzut câștigător, Ion Ceban „a uitat” să ofere „dovezi” privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, ziua în care Putin a declanșat RĂZBOIUL în Ucraina

Amintim că primarul Ion Ceban evită să spună tranșant dacă pe 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a declanșat războiul împotriva Ucrainei și intenționa să ajungă inclusiv cu tancurile până la Chișinău, se afla la Moscova, așa cum a dezvăluit presa din Estonia.

În ziua alegerilor locale, 5 noiembrie 2023, Ceban a fost întrebat, repetat, dacă era sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, atunci când Rusia a invadat Ucraina.

„Eu v-aș invita să discutăm astăzi despre votare nemijlocit. Asta este unu. Doi: subiectul a apărut miercuri (1 noiembrie), iar joi (2 noiembrie) și vineri (3 noiembrie) nu a venit nimeni să ne întrebe, niciun jurnalist la conferințele de presă organizate în acest context. Așa cum am spus, aștept unele acte, pe care le-am solicitat oficial și le voi prezenta marți (7 noiembrie) pentru toată lumea”, a spus atunci Ceban.

De atunci și până în prezent, Ceban nu a mai prezentat niciun act privind locul aflării sale pe 24 februarie 2022, deși este foarte activ pe rețelele de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md