00:18:06 29.03.2024
Stiri

Nature: „Lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea PANDEMIE”

Actualitate 04.11.2022 08:59 Vizualizări1717 Autor: Ziarul National
Nature: „Lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea PANDEMIE”


Cercetătorii au declarat că lumea trebuie să se pregătească pentru un nou focar cu potenţial pandemic.

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat şi deja costul ei este uluitor. Boala ar fi putut contribui la aproximativ 17 milioane de decese. Şi, până în 2024, impactul asupra economiei globale ar putea ajunge la pagube de 12,5 trilioane de dolari. Toată lumea a trăit câţiva ani extraordinari pe care puţini oameni ar dori să-i repete. Dacă lumea vrea să evite un eveniment similar sau mai rău în viitor, ţările trebuie să se asigure că sunt mai bine pregătite pentru a face faţă pandemiilor, transmite Nature.

BBC transmite că focarul epidemic provocat de tulpina Sudan de Ebola din Uganda este unul foarte serios pentru că a provocat 75 de cazuri din septembrie. 18 decese au fost confirmate. Ebola este un virus ucigaş care poate provoca simptome precum vărsături, diaree şi hemoragii intene şi externe. Perioada de incubaţie durează de la două zile la trei săptămâni. Ebola se transmite de la animale infectate la oameni, dar şi prin fluide corporale contaminate - sânge, salivă, spermă, vărsături, secreţii vaginale, urină, fecale şi transpiraţie.

O altă îngrijorare este că nu există un vaccin aprobat pentru tulpina Sudan aşa cum există pentru tulpina Zaire. 28.000 de alte cazuri au fost confirmate în ultimii ani prin Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Răspunsul la virusul SARS-CoV-2 este departe de a fi perfect, dar au fost dezvoltate în mod rapid vaccinuri eficiente.

Schimbările climatice ar putea avea un rol în propagarea de noi epidemii mult mai periculoase.

Analiza unui lac arctic sugerează că viruşii şi bacteriile care sunt în stare latentă în gheaţă ar putea fi trezite la viaţă în urma topirii calotelor gheţare şi apoi, ar putea infecta fauna sălbatică, transmite The Guardian.

Se estimează că 60% dintre bolile infecţioase cunoscute şi până la 75% dintre bolile infecţioase noi sau emergente provin de la animale. Gripa porcină, variola maimuţă, gripa aviară, Ebola şi COVID-19 - sunt toate boli care au venit de la animale şi care ajung să infecteze organismul uman.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md