22:01:39 22.03.2023
Stiri

Natalia Gavrilița a plecat la Bruxelles. Prim-ministra participă la reuniunea Consiliului de Asociere UE - R. Moldova

Actualitate 04.02.2023 15:14 Vizualizări1119 Autor: Ziarul National
Natalia Gavrilița a plecat la Bruxelles. Prim-ministra  participă la reuniunea Consiliului de Asociere UE - R. Moldova


Prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla în perioada 4 - 8 februarie curent într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a șaptea reuniune a Consiliului de Asociere UE - R. Moldova. În premieră, republica noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

La Bruxelles va fi examinată evoluția relațiilor R. Moldova – UE, cu accent pe dialogul politic și reforme; cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate.

În zilele de 6 și 7 februarie, Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

Reuniunea Consiliului de Asociere UE - R. Moldova va avea loc pe data de 7 februarie și va fi prezidată de Natalia Gavriliţa și de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Pe lângă subiectele din agenda bilaterală, în cadrul Consiliului de Asociere se va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

Din delegația R. Moldova la Consiliul de Asociere vor mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md