06:30:07 06.12.2023
Stiri

VIDEO // „Moment istoric” la Chișinău: Memorandum de cooperare între Parlamentul R. Moldova și Camera Reprezentanților a Congresului SUA

Actualitate 19.10.2022 13:20 Vizualizări1101 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Moment istoric” la Chișinău: Memorandum de cooperare între Parlamentul R. Moldova și Camera Reprezentanților a Congresului SUA


Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, și președintele Parteneriatului pentru Democrație din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, David Price, au semnat astăzi un memorandum de cooperare între cele două instituții.

„Trăim un moment istoric și foarte important pentru statele noastre. (...) Este un acord care instituționalizează relațiile Parlamentului R. Moldova și Camera Reprezentanților. (...) Acest lucru ne va oferi o posibilitate excelentă pentru parlamentarii din ambele legislative să înțelegem mai bine procesele, tendințele și să venim cu soluții pentru problemele cu care se confruntă cetățenii”, a spus Igor Grosu după semnarea documentului.

Potrivit spicherului Grosu, memorandumul va asigura interacțiunea permanentă între parlamentarii celor două state și implementarea noilor tehnologii.

Președintele Parteneriatului pentru Democrație din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, David Price, a amintit colaborarea dintre SUA și R. Moldova și a apreciat poziția republicii noastre în forurile internaționale vizavi de invazia Ucrainei, dar și faptul că a primit și a ajutat numeroși refugiați ucraineni.

„Admirăm Republica Moldova și admirația noastră a crescut în ultimul timp, când am văzut poziția fermă pe care a adoptat-o țara în forurile internaționale cu privire la invazia Federației Ruse în Ucraina, dar vă admirăm și pentru ospitalitatea nemaipomenită de care ați dat dovadă când ați oferit adăpost refugiaților ucraineni. Trebuie să remarcăm și eforturile pe care le depune Republica Moldova în combaterea corupției și în dezvoltarea unui sistem de guvernare eficient. Acordul pe care astăzi l-am semnat astăzi vine să consolideze relațiile de prietenie pe care le avem și să aprofundeze relațiile noastre de cooperare”, a declarat David Price.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md