13:03:55 03.10.2023
Stiri

Moldoveniștii seamănă PANICĂ: „Pe 28 iunie vom avea o zi SÂNGEROASĂ la Chișinău”

Social 26.06.2014 14:56 Vizualizări5458 Autor: Mariana Rață
Moldoveniștii seamănă PANICĂ: „Pe 28 iunie vom avea o zi SÂNGEROASĂ la Chișinău” scmdsector6.blogspot.com


Un membru al comitetului de fondare a mișcării „Moldova Mare”, Svetoslav Mazur, anunță într-o scrisoare adresată presei că, în ziua de 28 iunie, la Chișinău ar putea avea loc evenimente sângeroase.

Potrivit acestuia, provocări similare celor de pe Maidanul din Ucraina ar putea fi organizate în timpul Marșului unioniștilor care vor comemora victimele celor peste 200 de ani de ocupație ruso-sovietică. În participanți la miting ar putea împușca lunetiști amplasați pe clădirile din centrul capitalei, afrimă „Moldova Mare”.

Mihail Garbuz, un alt membru al grupului de inițiativă pentru crearea mișcării „Moldova Mare”, susține că nu știe nimic despre asemenea riscuri.

„Noi, „Patrioții Moldovei”, nu vom împușca în nimeni. Am terminat-o cu contramarșurile. Pe 28 iunie vom avea un eveniment propriu care nu se va intersecta cu marșul unioniștilor ”, ne-a declarat Garbuz.

Anatol Caraman, membru al Consiliului Unirii, susține că se așteaptă la unele provocări în timpul evenimentului de sâmbătă, dar nu crede că se va ajunge până la acțiuni sângeroase.

„Dacă vor exista provocări, dacă se va împușca, să știți că autorii sunt oamenii Moscovei. Noi vom avea o acțiune pașnică. Vom cânta cântece patriotice. Nu ne vom lăsa intimidați, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Băieți cu pumnale și arme au fost și la mitingurile noastre anterioare cu intenția de a ne provoca, dar am reacționat corect și am evitat ciocnirile”, ne-a declarat Caraman.

Precizăm că, astăzi, Procuratura Generală a anunțat că împreună cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au reținut două persoane bănuite de implicare în activități ce ar dăuna securității statului.

Potrivit sursei citate, reținerea a avut loc în cadrul unei cauze penale în care este investigat un caz de pregătire a unor cetăţeni ai R. Moldova „pentru desfăşurarea de activităţi cu caracter subversiv şi anticonstituţional, ce ar putea dăuna securităţii de stat şi integrităţii teritoriale a ţării”.

Caraman a evitat să spună dacă persoanele reținute ar avea vreo legătură cu provocările care ar putea fi organizate pe 28 iunie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md