22:26:49 06.12.2022
Stiri

Moldovenii, codași în Europa la lectură

Social 24.06.2014 14:33 Vizualizări1225 Autor: Polina Cupcea
Moldovenii, codași în Europa la lectură poza simbol


Moldovenilor le place mai puțin lectura decât europenilor, se atestă într-un studiu efectuat de Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit raportului, moldovenii citesc câte 17 minute pe zi sau mai puțin cu 7 minute decât cetățenii statelor din Uniunea Europeană.

Molodovenii dedică cinci minute pe zi citirii cărților tipărite, la fel ca spaniolii, slovenii sau italienii. Cea mai populară formă de lectură este, totuși, cea online. Pentru aceasta, moldovenii alocă aproximativ 10 minute pe zi.

În comparație cu femeile, bărbații consumă cu 10 la sută mai mult timp pentru informarea online și cu 8 % mai puțin timp pentru citirea cărților în format de hârtie.

Cercetarea a scos în evidență faptul că persoanele de la orașe dedică activităților de lecturare de două ori mai mult timp decât cele de la sate (23 minute - cei din mediul urban, iar 12 minute pe zi - cei din mediul rural).

Moldovenii cu vârste până la 34 de ani citesc prepodenderent online, iar cei cu vârsta peste 35 de ani citesc cărți tradiționale și publicații periodice.

Cercetarea „Utilizarea timpului în R. Moldova” a fost realizată de BNS în cadrul proiectului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Național”, cu sprijinul finanicar al PNUD, UN Womwn și Guvernul Suediei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md