11:20:24 21.02.2024
Stiri

Mitropolitul Basarabiei și Ambasadorul României la Chișinău au vizitat Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, viitoarea Catedrală Mitropolitană

Actualitate 17.03.2023 18:43 Vizualizări1891 Autor: Ziarul National
Mitropolitul Basarabiei și Ambasadorul României la Chișinău au vizitat Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, viitoarea Catedrală Mitropolitană


Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat împreună cu ÎPS Părinte Mitropolit Petru Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, Chișinău, unde se desfășoară construcția Catedralei Mitropolitane din Chișinău a Mitropoliei Basarabiei și Exarhatului Plaiurilor.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru a pus piatra de temelie pentru construcția Catedralei Mitropolitane în 1994, iar după mai bine de două decenii, lucrările de construcție continuă și se apropie de finalizare.

În timpul vizitei, ÎPS Părinte Mitropolit și Excelența Sa au inspectat șantierul de lucru al bisericii și au discutat cu Părintele paroh Petru Buburuz despre nevoile actuale ale lăcașului de cult, pentru finalizarea lucrărilor de construcție, amenajare a curții interioare și a Centrului Social din curtea bisericii.

CITIȚI și OPINII // Disputa publică legată de transmiterea unui bloc al Bibliotecii Naționale către Mitropolia Basarabiei: „Acest bun a fost confiscat abuziv în perioada ocupației sovietice”; „Derogarea de la lege - crearea unui precedent cu riscuri majore”

Deoarece parohia se confruntă cu dificultăți financiare în desfășurarea lucrărilor de construcție, Părintele paroh Petru Buburuz le-a solicitat oaspeților sprijinul pentru identificarea unor surse de finanțare pentru finalizarea picturii și a altor lucrări de înfrumusețare a lăcașului de cult.La eveniment au mai participat Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu, consilieri mitropolitani, și preotul slujitor al parohiei Părintele Dr. Viorel Cojocaru, singurul preot din Republica Moldova care slujește în limbajul mimico-gestual.

Părintele profesor a fost lăudat pentru activitatea sa frumoasă și bogată cu tinerii, promovând spiritualitatea românească și credința ortodoxă prin intermediul acestui limbaj special în rândul persoanelor cu deficiențe de auz.

În încheierea evenimentului, Înaltpreasfințitul Petru a mulțumit Excelenței Sale Cristian-Leon Țurcanu pentru implicarea și sprijinul constant al Ambasadei Române la Chișinău în susținerea misiunii sacramentale, sociale și culturale a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.„După finalizarea lucrărilor de construcție și înfrumusețare, Catedrala Mitropolitană „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău va deveni cel mai important lăcaș de cult al credincioșilor ortodocși români din Basarabia, situat chiar în inima capitalei”, se arată într-un comunicat de presă al Mitropoliei Basarabiei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md