03:51:25 21.07.2024
Stiri

Mircea Geoană, mesaj puternic de susținere a NATO pentru R. Moldova

Actualitate 15.09.2023 07:30 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
Mircea Geoană, mesaj puternic de susținere a NATO pentru R. Moldova


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întâlnit joi, 14 septembrie, la Chișinău, cu președinta Maia Sandu pentru a discuta despre programele de cooperare existente, situația de securitate din regiune și modalitățile în care poate fi sporită reziliența republicii la provocările curente.

Oficialul NATO i-a transmis șefei statului susţinerea pentru calea europeană a R. Moldova.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu preşedinta Maia Sandu, în cadrul căreia am reafirmat sprijinul internaţional pentru calea europeană a R. Moldova şi, implicit, al unui viitor mai sigur şi prosper al ţării”, a scris joi seară, pe Facebook, Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a afirmat că R. Moldova se confruntă cu ameninţări complexe, generate de Federaţia Rusă, care îşi utilizează întreg arsenalul de tactici ale războiului hibrid.

„Cooperarea cu NATO, în deplin respect pentru neutralitatea R. Moldova, consolidează rezilienţa statului şi securitatea statului, susţinând parcursul statului către marea familie a Uniunii Europene”, a punctat Geoană.

De partea cealaltă, Maia Sandu a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică pentru a moderniza sectoarele de securitate și de apărare.

„Avem nevoie de expertiză și asistență din partea NATO pentru creșterea capacității de răspuns la pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice și valorificarea deplină a formatelor existente de cooperarea cu NATO. În contextul actual regional de securitate, suportul partenerilor externi este foarte important pentru fortificarea capacităților statului de a contracara amenințările hibride la adresa republicii noastre", a transmis șefa statului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md