22:57:42 15.01.2021
 
Stiri

Ministrul Apărării scapă de audieri în Parlament la subiectul defilării militarilor moldoveni la parada de la Moscova. Greceanîi l-a salvat pe Pînzari: „Subiectul a fost epuizat”

Actualitate 09.07.2020 12:54 Vizualizări672 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării scapă de audieri în Parlament la subiectul defilării militarilor moldoveni la parada de la Moscova. Greceanîi l-a salvat pe Pînzari: „Subiectul a fost epuizat”


Deși majoritatea deputaților a votat audierea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în Parlament la subiectul trimiterii unui contingent de 75 de militari pentru a defila, pe 24 iunie, în plină pandemie, la parada de la Moscova, oficialul nu va mai ajunge în fața legislatorilor.

Cea care l-a salvat pe ministru a fost președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Subiectul este epuizat. Atunci v-am spus să alegem o zi când să vină ministrul în Parlament, dar nu am primit nicio propunere”, a declarat astăzi Greceanîi.

Amintim că deputații l-au chemat pe Pînzari în Parlament pe 18 iunie curent, dar acesta nu a dat curs invitației, afirmând că tocmai plecase într-o deplasare la nordul R. Moldova.

CITIȚI și Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi

„În prezent, în Federația Rusă sunt contaminate 553 301 de persoane cu COVID – 19. Rusia se plasează pe locul trei în lume la numărul de persoane infectate. În legătură cu aceasta, fracțiunea PAS solicită prezența ministrului Apărării, pentru ca să ne explice raționamentul pentru a-i trimite pe cei 75 de ostași moldoveni în Federația Rusă. Astăzi, probabil, aceștia sunt în carantină acolo. Mai este și alt moment: la parada din 24 iunie sunt invitați Aslan Bjania și Anatol Bilibov din Abhazia și Osetia de Sud, entități separatiste din componența Georgiei, cu care, se pare, noi prietenim. Astfel, ostașii moldoveni vor trebui să defileze în fața lor. Mai e un moment: e vorba de Ucraina, țara vecină. În cadrul politicii externe echilibrate, ar fi cazul să ținem cont și de reacția Ucrainei, care luptă cu Federația Rusă și plătește cu viețile cetățenilor săi în Donbas”, și-a argumentat solicitarea de a-l audia pe ministrul Apărării deputatul Oazu Nantoi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md