14:41:07 06.02.2023
Stiri

Ministerul Apărării neagă informațiile FALSE lansate în mediul online: La exercițiul tactic din toate garnizoanele Armatei Naționale NU participă militari străini

Actualitate 25.01.2023 13:37 Vizualizări801 Autor: Ziarul National
Ministerul Apărării neagă informațiile FALSE lansate în mediul online: La exercițiul tactic din toate garnizoanele Armatei Naționale NU participă militari străini


Exercițiul tactic complex, desfășurat în perioada 24 ianuarie - 4 februarie curent de către Armata Națională în toate garnizoanele, are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune.

Ministerul Apărării neagă, astfel, informațiile lansate în mediul online potrivit cărora la acest exercițiu ar participa și militari străini.

„Exercițiul are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nicio legătură cu situația de securitate din regiune. La antrenamente sunt implicați DOAR militari moldoveni, în termen și pe contract. Exercițiul se desfășoară la nivel intern, FĂRĂ prezența sau participarea militarilor/ experților/ observatorilor străini sau atașaților militari din țările NATO. Astfel de exerciții reprezintă un element important în sistemul de instruire al Armatei Naţionale, care contribuie la menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor”, subliniază Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.
Recent, ministerul a anunțat presă că peste 400 de militari ai Armatei Naţionale vor participa la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare.

„Aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităţilor şi deprinderilor practice ale militarilor în termen şi pe contract. Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele. (...) Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul republicii. În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare”, arăta instituția într-un comunicat făcut public pe 23 ianuarie.

Ministerul Apărării mai punctează că exerciții de acest gen, cu implicarea trupelor și tehnicii militare, cu executarea tragerilor de luptă, se desfășoară periodic și planificat, în diferite garnizoane ale Armatei Naționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md