22:23:26 21.08.2019
 
Stiri

Mesaj EMOȚIONANT al lui Cristofor Aldea-Teodorovici, la zece ani de la trecerea în neființă a lui Grigore Vieru: „Ce dor îmi este de acei ani...”

Social 18.01.2019 13:09 Vizualizări2382 Autor: Ziarul National
Mesaj EMOȚIONANT al lui Cristofor Aldea-Teodorovici, la zece ani de la trecerea în neființă a lui Grigore Vieru: „Ce dor îmi este de acei ani...”

Acum zece ani, pe 18 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru trecea în neființă. Poetul a decedat la câteva zile după ce, în seara zilei de 15 ianuarie, a fost victima unui accident rutier, produs în apropiere de Chișinău, când se întorcea de la o serată dedicată lui Mihai Eminescu, organizată la Cahul. Mașina în case se afla Grigore Vierul s-a lovit de un panou publicitar.

Fiul regretaților Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Cristofor, a transmis astăzi un mesaj emoționant și plin de dor pentru Grigore Vieru.

„Erau niște visători - Grigore Vieru, Ion și Doina... Ce dor îmi este de acei ani, când alergau cu atâta drag de neam, dor de țară - și mă luau cu ei câteodată pentru a mă bucura nemărginit de cele mai nebune nopți pline de poezie și muzică. Își amintea Vasile Șeicaru într-un interviu: „Aflasem că nişte copii au aruncat cu pietre spre Grigore Vieru. L-am întrebat dacă e adevărat ce aflasem, şi mi-a zâmbit spunându-mi: "... Măi haiducule, ei au aruncat, dar mâna era a părinţilor, nu a lor, de la ei aflaseră copiii că eu visez la reîntregirea patriei-mamă...”. Astazi îl pomenim pe Grigore Vieru sau nenea Grig cum îi spuneam cu părinții Ion și Doina. Veșnică viață prin poezia care mereu ne înalță”, a scris Cristofor Aldea-Teodorovici pe Facebook.

CITIȚI și ACASĂ, la Grigore Vieru // „Ani la rând am LĂCRIMAT de fiecare dată când se vorbea despre poet”

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererâta, județul Hotin, iar visul său de-o viață a fost Unirea: „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”; „Vreau să văd Unirea şi să mor”. Poeziile pe care ni le-a lăsat moștenire Grigore Vieru se regăsesc în fondul de aur al literaturii românești.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md