11:44:48 04.12.2023
Stiri

Medicamentul pe care fiecare trebuie să îl aibă în casă. Cel mai ieftin antidot

Actualitate 15.08.2022 14:28 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Medicamentul pe care fiecare trebuie să îl aibă în casă. Cel mai ieftin antidot


Ingestia accidentală a unui medicament poate fi foarte periculoasă deoarece acestea se absorb direct în stomac. Astfel de accidente se pot întâmpla, atât la adulți, cât și la copii. Ce facem în acest caz. Din fericire ne salvează cel mai ieftin antidot. Fiecare ar trebui să aibă acest medicament în casă pentru astfel de situații.

Cele mai multe intoxicații accidentale apar în grupa de vârstă 0-5 ani. Frecvent, sunt consumate, accidental, medicamente împotriva hipertensiunii arteriale și antidepresive.

„O singură tabletuță poate să inducă în decurs de 30 de minute de la ingestie tulburări cardiovasculare și neurologice foarte severe, agitație neuropsihică marcată”, a declarat prof. dr. Coriolan Ulmeanu de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, potrivit Pro Tv.

Medicamentul minune se numește cărbune activ sau cărbune activat. În farmacia de acasă ar trebui să fie de nelipsit. În cazul ingestiei accidentale de medicamente, luați imediat o doză de cărbune activat sau dați-i imediat copilului dacă el este cel care a ingerat din greșeală medicamente. Doza antidot cărbune activat este 1 gram/ kilogram corp. Faceți acest lucru până vine ambulanța. Cărbunele activat are pori mici care adsorb în stomac medicamentul ingerat accidental și nu îl lasă să treacă în circulația sanguină. Același cărbune activat are rol de protecție și după ingestia altor substanțe care urmează aceeași rută. Dioxid de carbon, drogurile, alcoolul. Este un antidot ieftin și la îndemâna oricui.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md