14:18:01 03.10.2023
Stiri

Maternitatea de la Edineț, dotată cu echipamente de ultimă generație: Investiție de 135 de mii de dolari făcută de SUA prin intermediul Fondului ONU pentru Populație

Actualitate 23.11.2022 18:05 Vizualizări4645 Autor: Ziarul National
Maternitatea de la Edineț, dotată cu echipamente de ultimă generație: Investiție de 135 de mii de dolari făcută de SUA prin intermediul Fondului ONU pentru Populație


Sala de operații a maternității de la Edineț a fost renovată capital și dotată cu echipament în valoare de 135 mii de dolari.

Echipamente moderne au fost oferite Centrului perinatal din orașul Edineț de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia de inaugurare a maternității renovate, care deservește peste 280 de mii de cetățeni, inclusiv din raioanele Briceni, Dondușeni și Ocnița, a avut loc, astăzi, în prezența prim-ministrei Natalia Gavrilița, Ambasadorului SUA, Kent D. Logsdon, și reprezentantei rezidente UNFPA Moldova, Nigina Abaszada.

Donația va contribui la reducerea indicatorilor de mortalitate maternă și infantilă din Republica Moldova și va spori accesul femeilor din R. Moldova și a celor refugiate din Ucraina la servicii de sănătate reproductivă de calitate.


„Anual, în incinta spitalului din orașul Edineț, se nasc peste 1 200 de copii. Vrem să creăm condiții ca acest număr să fie în constantă creștere. Republica noastră trebuie să ofere cetățenilor săi servicii medicale moderne, de cea mai înaltă calitate și vom continua să muncim pentru realizarea acestui obiectiv”, a spus Natalia Gavrilița, citată de un comunicat de presă al Guvernului.

Spitalul din raionul Edineț este una din cele nouă instituții medicale dotate cu echipament în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Astfel, pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, spitalele din republică sunt utilate cu echipament de salvare performant - mese de operație și mese de naștere, lămpi de operație, echipament de anestezie, mese de resuscitare pentru secțiile de terapie intensivă a nou-născutului și secțiile de ginecologie.

Vor fi complet utilate 22 de săli de naștere, ceea ce va face ca, anual, peste 15 mii de nașteri să aibă loc în condiții mai sigure, iar nou-născuții în situații grave să fie salvați datorită celor opt unități dotate cu aparate moderne de reanimare și terapie intensivă. La fel, instituțiile medicale sunt înzestrate cu mobilier medical și mobilier pentru saloanele pacienților.

Valoarea totală a echipamentului livrat de către UNFPA este de 3,6 milioane de dolari SUA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md