00:31:12 07.06.2020
 
Stiri

Măsuri fără PRECEDENT în municipiul și raionul Orhei! Autoritățile au dispus ÎNCHIDEREA tuturor instituțiilor publice din raion și sistarea TRANSPORTULUI public

Social 17.03.2020 15:38 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
Măsuri fără PRECEDENT în municipiul și raionul Orhei! Autoritățile au dispus ÎNCHIDEREA tuturor instituțiilor publice din raion și sistarea TRANSPORTULUI public


Consiliul Raional Orhei și Primăria municipiului Orhei au dispus sistarea activității mai multor instituții publice, dar și a transportului interurban și raional. Măsurile sunt aplicate în contextul luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Potrivit Primăriei Orhei, începând de astăzi, o parte din salariații din Orhei își vor desfășura activitatea la distanță, fără a se deplasa la sediul instituției. Toți angajații Primăriei și întreprinderilor municipale Orhei vor suspenda programarea și primirea cetățenilor în audiență.

Centrul de Informare, Prestări Servicii din Cadrul Primăriei mun. Orhei, cancelariile întreprinderilor vor sista recepționarea petițiilor, evitând contactul direct cu petiționarii. Circuitul petițiilor va fi asigurat exclusiv prin poștă electronică sau Î.S. „Poșta Moldovei”.

Potrivit măsurilor dispuse de autoritățile raionului Orhei, fiecare întreprindere va identifica modalitatea de organizare a activităților la distanță, pentru siguranța propriilor angajați.

Totodată, până în data de 1 aprilie 2020, va fi sistată activitatea instituțiilor preșcolare, dar și a celor din subordine (Școala de muzică, Școala de arte). Nu va funcționa Muzeul Etnografic; Î.M. „Hotel Codru”; Î.M. „Achiziții Comerț și Piețe”, dar și activitatea serviciilor în regim de „Taxi”.

Administratorul Î.M. „Orhei Transport” va întreprinde acțiuni legale în vederea sistării activității transportului urban și raional.

Primăria mun. Orhei vine face apel către locuitorii municipiului să evite ieșirile în spațiile publice, să respecte distanța socială de un metru față de alți cetățeni și să întreprindă toate măsurile de precauție și profilaxie. Anterior, autoritățile raionului și mun. Orhei au dispus mai multe măsuri ce țin de dezinfectarea spațiilor publice și a transportului public.

În Republica Moldova, conform datelor oficiale, sunt înregistrate, până la amiaza zilei de 17 martie, 29 de cazuri confirmate de coronavirus și 43 cazuri suspecte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md