21:27:18 20.02.2018
Stiri

Maia Sandu sugerează că Andrei Năstase ar fi înțeles GREȘIT faptul că listă electorală a blocului PAS și PPDA va fi de 50/50: „Nu se știe”

Politică 09.02.2018 12:00 Vizualizări1076 Autor: Ziarul National
Maia Sandu sugerează că Andrei Năstase ar fi înțeles GREȘIT faptul că listă electorală a blocului PAS și PPDA va fi de 50/50: „Nu se știe”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, spulberă așteptările președintelui Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, care spune că, potrivit Acordului de formare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare următoare, locurile pe listă vor fi repartizate egal între reprezentanții celor două formațiuni politice.

„În momentul în care avem evaluarea meritocrației, în funcție de rezultatele acestei evaluări se stabilește câți sunt de la PAS, câți de la PPDA, câți din societatea civilă. Nimeni nu poate ști din start câți o să treacă. S-ar putea să fie mai puțini de la un partid sau altul și asta pentru că există meritocrația acolo și se evaluează. Noi și PPDA suntem parte a procesului de selectare. Împreună elaborăm criteriile de evaluare, de măsurare a meritocrației și tot împreună facem evaluarea. În această comisie de evaluare suntem reprezentați egal”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Citește și: Năstase INSISTĂ ca lista electorală a viitorului bloc PAS-PPDA să fie întocmită după principiul „echității și reciprocității”

Rugată să precizeze dacă cele două partide vor fi reprezentate egal pe lista electorală, Maia Sandu a spus: „Nu se știe. Asta vom ști când vom aplica sistemul de evaluare a competenților”.

Citește și: OPINIE // „Se pregăteşte terenul pentru o ALIANŢĂ dintre PD şi PAS? După anunţul făcut de PAS şi PPDA că vor merge împreună în alegeri şi până în prezent, lucrurile s-au schimbat”

Moderatoarea a insistat că Andrei Năstase a declarat altceva și anume că un candidat va fi de la PPDA și unul de la PAS: „Nu știu…Cred că s-au pornit niște discuții și pe anumite locuri s-a înțeles greșit. Noi am discutat cu colegii de la PPDA și împreună ne dorim să câștigăm alegerile. Putem câștiga alegerile dacă vom crea o platformă largă, astfel încât să asigurăm o reprezentativitate și venim cu oameni integri. Mai avem câteva criterii de evaluare de clarificat. Trebuie să clarificăm cum măsurăm calitățile oamenilor”, a adăugat Maia Sandu.

Citește și: Nicolae Negru: Este Andrei Năstase unchiul Maiei Sandu?

Lidera PAS a mai spus că pe listă, dar și în circumscripții s-ar putea regăsi reprezentanți ai societății civile, dar și ai altor partide politice. „Suntem deschiși pentru oameni din societatea civilă. Va fi o competiție. Despre reprezentanții altor partide, acești oameni trebuie să facă evaluarea integrității și cine va avea mai multe puncte acela va câștiga. În funcție acestei evaluări vom vedea câți oameni vor trece de la un partid și câți de la altul”, a conchis politiciana.

De partea cealaltă, liderul PPDA, Andrei Năstase, insistă că în Acordul semnat cu PAS privind formarea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare din 2018, este stipulat expres că „lista electorală comună va fi întocmită după principiul echității și reciprocității”. La fel se va proceda și în cazul candidaților propuși în circumscripțiile electorale.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Fima 09.02.2018 13:05

Se vede ca relatiile sunt super bune la dinsii )) Se pare ca Usatii o sa aiba mai mare parte in cadrul acestei aliante.

INA 09.02.2018 14:43

Se pare ca s-a referit la 1% sustinere din partea lui Nastase.

Rustin 09.02.2018 14:58

Iese ca ai Maiei vor fi mai multi? Ce fel de egalitate ei dau dovada. Mai pe scurt Maia isi bate joc de Nastae cum poate.

realist 09.02.2018 15:49

Andriușa, Maia o sa-ti dea papucii degraba. Ce-i trebuiesti tu ei cu a tale 2% de incredere?

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md