20:43:34 17.06.2024
Stiri

Maia Sandu, cerințe clare pentru noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, după ce a depus JURĂMÂNUL de învestire. „Să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea”

Actualitate 28.09.2023 16:59 Vizualizări1140 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, cerințe clare pentru noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, după ce a depus JURĂMÂNUL de învestire. „Să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea”


Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, a depus astăzi, la Președinție, jurământul de învestire în funcție. Președinta Maia Sandu are mari așteptări de la succesorul Veronicăi Sirețeanu, mai ales că, de la 1 ianuarie, trebuie implementate prevederile noului Cod vamal.

„Așteptările societății și ale mediului de afaceri sunt foarte clare. Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului, inclusiv resurselor generate în interiorul R. Moldova, dar și asistența externă. Experiența dvs. în administrarea fiscală este valoroasă pentru continuarea eforturilor de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal”, i-a transmis șefa statului noului membru al Guvernului Recean.

Potrivit Maiei Sandu, la anul viitor va intra în vigoare noul Cod vamal, iar Ministerul Finanțelor trebuie să gestioneze punerea în aplicare a documentului: „Aveți misiunea de a gestiona chibzuit banii publici, banii tuturor cetățenilor R. Moldova. Resursele sunt totdeauna limitate și e nevoie să cheltuim banii judicios, să reușim să facem față necesităților curente, dar să facem și investiții pentru dezvoltarea R. Moldova, pentru ca generația viitoare să trăiască mai bine decât noi”.

Totodată, Maia Sandu i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că a acceptat în februarie să preia portofoliul finanțelor. „Doamna ministră a reușit să asigure o gestionare corectă și eficientă a resurselor bugetului public. Îi suntem cu toții recunoscători pentru efortul pe care l-a făcut și îi urăm multă sănătate și fericire în etapa nouă din viața ei”, a conchis președinta Sandu.

Petru Rotaru are 39 de ani și un master în Drept financiar fiscal. Anterior, timp de șapte ani, Rotaru a activat în calitate de membru al Curții de Conturi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md