05:11:49 04.12.2023
Stiri

Mai mulți bani pentru alimentarea pacienților din instituțiile medicale cu profil pediatric

Actualitate 29.09.2022 16:14 Vizualizări1262 Autor: Ziarul National
Mai mulți bani pentru alimentarea pacienților din instituțiile medicale cu profil pediatric


Normele de asigurare cu produse alimentare a pacienților în mai multe instituții publice bugetare cu profil pediatric din subordinea Ministerului Sănătății au fost majorate astăzi cu 25% de către Guvern.

Este vorba despre Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii și Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din Chișinău, Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din Bălti, Centrul de Recuperare pentru Copii din Ceadâr-Lunga, Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii din Cornești, raionul Ungheni, Centrul Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru Copii din Târnova, raionul Dondușeni, dar și Centrul de Reabilitare pentru Copii „Sergheevca” din Ucraina.

Tot cu 25% se va majora și pachetul alimentar pentru donatorii care oferă sânge și componente sangvine în mod neremunerat la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Modificările țin doar de instituțiile cu finanțare de la bugetul de stat, a căror alimentare este aprobată prin tarife fixe. Prevederile nu se referă la alimentarea pacienților din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală, a căror alimentare nu este reglementată prin tarife stricte. Majorarea normelor de cheltuieli cu 25% a reieșit din nivelul cumulativ al indicelui prețurilor de consum.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md