23:11:14 15.04.2024
Stiri

Mai multe investiții din Franța în R. Moldova și sprijin pentru reformele economice: Ce prevede Foaia de parcurs privind cooperarea economică pentru perioada 2024 - 2029, semnată la Paris

Actualitate 08.03.2024 10:46 Vizualizări1252 Autor: Ziarul National
Mai multe investiții din Franța în R. Moldova și sprijin pentru reformele economice: Ce prevede Foaia de parcurs privind cooperarea economică pentru perioada 2024 - 2029, semnată la Paris


Intensificarea schimburilor comerciale și încurajarea investițiilor reciproce, dar și oportunități noi pentru mediul de afaceri din R. Moldova sunt câteva obiective ale Foii de parcurs privind cooperarea economică dintre Republica Moldova și Republica Franceză pentru perioada anilor 2024 - 2029.

Documentul a fost semnat joi, 7 martie, la Paris, de către vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, și ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe, Stéphane Séjourné, în prezența președinților Maia Sandu și Emmanuel Macron.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Foaia de parcurs evidențiază necesitatea alinierii reglementărilor R. Moldova la standardele Uniunii Europene, sprijinind integrarea statului nostru pe piața europeană.

Totodată, documentul va intensifica schimburile comerciale și încuraja investițiile reciproce, stimulând creșterea economică și dezvoltarea durabilă, iar schimbul de experiență și expertiza franceză vor sprijini reformele economice de la noi.

Întreprinderile franceze vor fi susținute să se implice în proiectele economice prioritare pentru Republica Moldova, ceea ce va contribui la diversificarea economiei și la crearea de locurilor de muncă.

De asemenea, Republica Moldova va beneficia de sprijinului francez în dezvoltarea infrastructurilor digitale, în special prin digitalizarea sectorului public și implementarea serviciilor electronice pentru mediul de afaceri și consumatori.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md