18:31:06 04.08.2021
 
Stiri

MAEIE le cere foștilor guvernanți să NU mai folosească pașapoartele diplomatice și de serviciu: Riscă să rămână fără ele la frontieră

Social 07.08.2019 12:56 Vizualizări2431 Autor: Ziarul National
MAEIE le cere foștilor guvernanți să NU mai folosească pașapoartele diplomatice și de serviciu: Riscă să rămână fără ele la frontieră


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) îi avertizează pe foștii beneficiari de pașapoarte diplomatice și de serviciu să nu încerce să le utilizeze în continuare la punctele de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova.

În caz contrar, Ministerul Afacerilor Interne le va retrage documentele speciale și le va remite către MAEIE pentru a fi eliminate din sistemul național de pașapoarte, fiind considerate nevalabile.

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, MAEIE le-a solicitat Parlamentului, Cancelariei de Stat și Aparatului președintelui Republicii Moldova să restituie pașapoartele diplomatice și de serviciu de către beneficiarii care au pierdut dreptul sa le dețină.

Ulterior, în vederea neadmiterii utilizării ilegale a actelor de identitate speciale, MAEIE a transmis Ministerului Afacerilor Interne lista persoanelor a căror documente speciale au fost declarate nevalabile, pentru a fi incluse în sistemele informaționale și bazele de date disponibile și a o răspândi prin canalele de legătură avute la dispoziție, pentru a putea fi accesată de către autoritățile din alte state, membre ale Interpol, Europol etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md