09:52:22 27.03.2023
Stiri

Luau mită de la studenți și vor plăti amendă la stat: Un decan și un șef al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, condamnați pentru trafic de influență. Procurorii îi vor afară din învățământ

Actualitate 14.03.2023 11:32 Vizualizări881 Autor: Ziarul National
Luau mită de la studenți și vor plăti amendă la stat: Un decan și un șef al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, condamnați pentru trafic de influență. Procurorii îi vor afară din învățământ


Un decan și un șef al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport au fost condamnați să plătească amenzi de câte 112 500 de lei fiecare, după ce au fost prinși luând mită de la studenți și și-au recunoscut vina.

Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe numele decanului Facultății de Kinetoterapie ocupațională a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și a unui șef al catedrei respective.

Cei doi pretindeau că, în schimbul a 1 000 de euro, pot influența lectorii în vederea evaluării pozitive a cunoștințelor unui student la examenele restante pentru anul 3 și 4 de studii, la trei examene de stat, inclusiv la susținerea tezei de licență, pentru evitarea exmatriculării acestuia și obținerea diplomei de absolvire a instituției.

Studentul s-a plâns oamenilor legii în luna mai 2022, care au documentat transmiterea a 800 de euro către cei doi.

Inculpații și-au recunoscut vina în fața procurorilor anticorupție și au optat pentru examinarea cauzei în instanța de judecată în procedură simplificată.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, cele 800 de euro confiscate după săvârșirea infracțiunii au fost trecute în contul statului.

Procuratura Anticorupție anunță că va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia primei instanțe, întrucât inculpații nu au fost privați de dreptul de a ocupa funcții de conducere în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md