18:39:19 22.03.2023
Stiri

Logica rusească

Actualitate 01.01.2023 10:59 Vizualizări2096 Autor: Ziarul National
Logica rusească


Trustia, elegii politikoase

Ca să nu-i retragă pașaportul diplomatic Mitropolitului Chișinăului și al Întregii (o treime, de fapt) Moldove, aparținând Patriarhiei Ruse, care îi încurajează pe creștinii ruși să-i omoare pe creștinii ucraineni, guvernul oamenilor buni i-a oferit pașaport diplomatic lui Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, aflat în jurisdicția Patriarhiei Române, care se roagă pentru victoria ucrainenilor.

În ajunul Anului Nou, preotul pravoslavnic rus Andrei Tkaciov i-a îndemnat pe tinerii ruși să meargă mai bine să omoare ucraineni, decât să moară „ca porcii”, mâncând și bând, căzând sub masă și înecându-se în propria vomă. Omorând ucraineni, ei vor ajunge în rai, deoarece ,,moartea unui militar este mai bună decât toate morțile”, i-a asigurat el pe credincioși.

Putin le-a adresat urări de Anul Nou mai multor lideri din CSI, - Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, dar nu și Maiei Sandu. E cazul când lipsa felicitării nu ne întristează, ci ne bucură.

Cu toate că „Kievul este mama orașelor rusești”, Putin nu a evitat să-l bombardeze și în ajunul Anului Nou. În mod similar, deși îi consideră pe ucraineni ruși, președintele rus le-a trimis generos rachete ucigașe chiar în noaptea de Revelion. Unii neutraliști consideră că aceasta nu ne privește și am putea fi de acord, dacă Patriarhul Kirill nu ar fi inclus în „russki mir” nu numai Ucraina, Belarus, ci și Republica Moldova.

În apelul său de Anul Nou către ruși, Putin a spus că mergând să lupte în Ucraina și omorând ucraineni, care sunt ruși, rușii luptă de fapt cu Occidentul care vrea să distrugă Rusia de la distanță, iar ocupând teritoriul ucrainean, rușii „pun bazele adevăratei independenţe” a Rusiei. Dar cu ce se aleg din aceasta ucrainenii pe care îi bombardează, Putin trece sub tăcere.

Ca să demonstreze că însușește cu succes limba română, Irina Vlah s-a pronunțat românește la tema Unirii. Ea consideră că dorința tot mai multor moldoveni ca R. Moldova să se reunească cu România este legată de faptul că nu sunt „îndestulați” cum se cuvine, că dacă nivelul lor de trai va crește și vor fi „fericiți”, ei nu vor mai dori schimbarea frontierelor. Sună cam primitiv? Nu vă grăbiți cu concluzia, doamna Vlah face abia primii pași în limba română și nu poate exprima idei mai complicate.

Șor visează că în 2023 el va deveni prim-ministru și va aduce cu el 10 miliarde. El nu precizează, șmecher, dacă e vorba de dolari, euro sau lei. Ca să-l credem, ar face bine să aducă mai întâi miliardul furat, să-l pună pe pragul Procuraturii Anticorupție, apoi să bată la ușă.

Lukașenko și-a făcut de Revelion un cadou sieși: deputat până la sfârșitul zilelor sale. Ca Putin.

Acum stau și mă gândesc la logica unor molotoveni, care nu au protestat în legătură cu interdicția vinurilor, fructelor, legumelor moldovenești pe piața rusă, au înghițit cuminți gălușca embargourilor politice consecutive anunțate de Moscova, dar protestează în legătură cu suspendarea temporară licențelor de emisie ale unor televiziuni ruse mincinoase pe piața moldovenească? Nu ar fi fost normal să le boicoteze, dacă sunt adevărați patrioți? Sau logica lor e rusească?

Al vostru îndumplecător, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

StopParasha! 02.01.2023 10:00

La mulți Ani, dle Buraga! Arma satirei e foarte bună pentru a convinge pe unii descreerați.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md