02:23:26 29.09.2022
Stiri

LIVE VIDEO // Peste 20 de MII de oameni scandează "UNIRE" în PMAN

Social 16.05.2015 14:54 Vizualizări4893 Autor: Ziarul National
LIVE VIDEO // Peste 20 de MII de oameni scandează


Zeci de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde participă la mitingul organizat de Plaftorma Unionistă Acțiunea 2012 cu genericul „Aducem Dreptatea prin Unire”. Cei adunaţi în PMAN consideră că doar prin "unirea cu România avem şansa să scăpăm de sărăcie, de corupţie".

Organizatorii, care susţin că în PMAN sunt peste 20 de mii de oameni, au iniţiat o campanie privind colectarea semnăturilor ale celor care optează pentru unirea cu România. Mai mult, reprezentanţii organizaţiei "Tinerii Moldovei" sunt convinşi că în maximum doi ani va avea loc unirea cu România.

Manifestanţii au mers într-un marş până la Ambasada Rusiei, SUA şi României, după care s-au întors în PMAN.

Potrivit organizatorilor marşului, o
rganizațiile civice unioniste vor activa de acum înainte în cadrul aceluiași bloc, numit BUN (Blocul Unității Naționale). Acestea se vor implica în campania electorală, înaintând candidaților din partea tuturor formațiunilor politice „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, care vizează o apropiere considerabilă față de România. Doar cei care vor semna Pactul și își asumă implementarea măsurilor cuprinse în document vor fi votați de către electorat.

,,Este pentru prima dată după 24 de ani când ieșim în stradă atât de mulți pentru Unire. Opțiunea noastră nu mai poate fi neglijată. Suntem o adevărată forță și glasul nostru devine din ce în ce mai puternic. Ca să reușim, noi, cei din Piață, trebuie să intrăm în fiecare casă și să dialogăm cu oamenii, să le explicăm ce înseamnă Unirea”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

,,Unirea este unica soluție pentru o viață mai bună, fără sărăcie. Situația socio-economică din Republica Moldova, pericolul extern care pândește la graniță, dar și deschiderea României arată că trăim un moment unic pentru Unire, care nu trebuie ratat. Recucerim această Piață istorică cerând Unirea. Nimic nu mai poate împiedica realizarea acestui act. Unirea e singura salvare, altfel îi vom tot schimba la guvernare pe unii cu alții, fără rost”, a precizat Elena Podoleanu, reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Duminică, protestatarii din Piață vor merge la Prut pentru a cere și acolo anularea interdicției cetățeanului român George Simion. Plecarea va avea loc la ora 16:00 din Piața Marii Adunări Naționale, iar manifestația la vama Leușeni se va desfășura de la la ora 18:00.

Următorul eveniment major va avea loc pe 5 iulie sub forma unei Mari Adunări Naționale. Blocul Unității Naționale (BUN) este compus pentru început din 22 de entități civice convinse de necesitatea transformării idealului Unirii Republicii Moldova cu România în proiect naţional. Toate organizațiile obștești din Republica Moldova pot să adere la acest Bloc ca membri fondatori până pe 1 iunie.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md