03:20:53 27.05.2024
Stiri

VIDEO // Donație importantă pentru SPITALELE din Ucraina din partea A.S.I.C.S. Plamen Milanov, către Ambasadorul Șevcenko: „Vă dau asigurări că acest ajutor este doar începutul. Avem speranța că acest suport va contribui la salvarea mai multor vieți”

Actualitate 24.11.2022 17:48 Vizualizări5068 Autor: Ziarul National
VIDEO // Donație importantă pentru SPITALELE din Ucraina din partea A.S.I.C.S. Plamen Milanov, către Ambasadorul Șevcenko: „Vă dau asigurări că acest ajutor este doar începutul. Avem speranța că acest suport va contribui la salvarea mai multor vieți”


Președintele de onorare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, a transmis astăzi Excelenței Sale, Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marco Șevcenko, un lot de produse medicale pentru chirurgie, în valoare de 500 000 de lei.

Plamen Milanov l-a asigurat pe Ambasadorul Ucrainei că astfel de loturi vor mai fi expediate, în contextul în care menirea A.S.I.C.S. este de a-i ajuta pe cei care trec prin situații dificile.

„Evenimentul de astăzi are o semnificație simbolică mai pronunțată, în contextul deconectărilor de energie de ieri. Ucraina se confruntă cu astfel de situații de luni întregi. Printre cei care își fac datoria, uneori la lumina lumânărilor, sunt medicii din spitale. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean, care se opune cu dârzenie invaziei ruse și admirăm devotamentul medicilor care, indiferent de condiții, continuă să salveze vieți omenești. Știm că personalul spitalelor își continuă munca în condiții de penurie de preparate. Iată de ce A.S.I.C.S. a decis să ofere suport poporului și medicilor din Ucraina. Oferim un lot de preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale care va fi distribuit mai multor spitale din Ucraina”, a subliniat Plamen Milanov, în cadrul unei ceremonii de predare a lotului.Totodată, omul de afaceri a dat asigurări că lotul de preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale, în valoare de jumătate de milion de lei, nu va fi ultimul.

„Domnule Ambasador, vă dau asigurări că acest ajutor este doar începutul. A.S.I.C.S pregătește deja un alt lot cu produse pentru spitalele din Ucraina. Îl vom livra imediat ce va fi disponibil. De asemenea, vom oferi suport și pentru transportarea ajutorului la destinație. Avem speranța că acest suport va contribui la salvarea mai multor vieți. Vă dau asigurări că puteți conta pe sprijinul nostru și pe viitor. Scopul A.S.I.C.S este de a ajuta oamenii”, a punctat Plamen Milanov.

La rândul său, Ambasadorul Marco Șevcenko a apreciat donația generoasă oferită de A.S.I.C.S.

„Dragi prieteni, vrea să vă spun un sincer mulțumesc. Întotdeauna am știut că în R. Moldova sunt oameni cu inimă mare. În ultimele nouă luni, am primit mesaje emoționante de la multă lume, inclusiv oameni de afaceri, ONG-uri, dar și oameni simpli. Vrea să vă mulțumesc din toată inima, domnule Milanov, pentru tot sprijinul acordat. Acest loc de preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale va fi trimis în spitalele din Ucraina, unde sunt tratați, în primul rând, civilii. E vorba de spitalele din Nikolaev, Herson, iar mai apoi Zaporojie și Harkov. Din păcate, avem pierderi mari, în fiecare zi mor și sunt răniți civilii. În fiecare săptămână, Ucraina se confruntă cu loviturile de rachetă și drone. Chiar ieri R. Moldova a resimțit consecințele acestor lovituri. De aceea, asistența generoasă oferită de A.S.I.C.S. este binevenită și va fi trimisă imediat. Ne cunoaștem bine cu domnul Milanov și avem o cooperare foarte fructuoasă”, a conchis Marco Șevcenko.

Anterior, A.S.I.C.S. a oferit 100 de mii de lei Consiliului raional Taraclia pentru acomodarea refugiaților ucraineni, în special femei și copii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md