20:26:09 19.04.2019
 
Stiri

VIDEO // Marea Adunare Centenară: Unioniștii, BRUSCAȚI de mascați. „De astăzi trebuie oprită orice asistență financiară din România”

Social 01.09.2018 14:01 Vizualizări2202 Autor: Ziarul National
VIDEO // Marea Adunare Centenară: Unioniștii, BRUSCAȚI de mascați. „De astăzi trebuie oprită orice asistență financiară din România”

UPDATE 17.24 // „Am mers 1 300 de kilometri pe jos. Credeți că aveam interesul să ne prostim la final cu substanțe interzise?”, a declarat Vlad Bilețchi, adăugând că este o încercare de a dezbina manifestanții. Ion Leașcenco a anunțat că aceleași autobuze au fost percheziționate în vamă și totul a fost în regulă: „Stăm aici și nu plecăm. Unitate națională!”.

UPDATE 17.20 // Potrivit lui Constantin Codreanu, autocarele sechestrate au ajuns la Strășeni și urmează a fi percheziționate, după ce Inspectoratul de Poliție de acolo a primit un apel despre anumite „substanțe interzise” care ar fi în ele. Propunerea Poliției este ca manifestanții să meargă la Strășeni, dar participanții la eveniment nu sunt de acord: „Rămânem în Piață. Jos criminalii”, scandează oamenii.

UPDATE 17.13 // Organizatorii evenimentului de astăzi din centrul Chișinăului fac apel la oameni să aducă apă pentru participanții la Marșul Centenar. Vlad Bilețchi anunță că mașini pline cu apă sunt pregătite ca să spele Piața, dar îndeamnă oamenii să rămână în centrul Chișinăului, până vor fi aduse cele trei autobuze.

UPDATE 17.06 // Ion Leașcenco susține că cele trei autobuze tricolore, care urmau a fi prezente în PMAN, fiind amenajate în ele expoziții, au fost duse deja la Cojușna: „Acești criminali nu fac altceva decât să-și bată jos în continuare. Să le spunem încă o dată că România nu a avut graniță la Prut”.

UPDATE 17.05 // Președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, îndeamnă participanții la Marea Adunare Centenară să rămână în centrul Chișinăului pentru a aștepta intervenția diplomaților din România pentru a oferi asistență consulară, dar și reacția autorităților de la Chișinău.

UPDATE 16.55 // Deputatul de la București, Constantin Codreanu, declară, în Piața Marii Adunări Naționale, că a fost „luat pe sus” de către poliție, a fost îmbrâncit și „a încasat pumni”, alături de alți lideri unioniști, în timp ce mergeau să deblocheze autocarele tricolore. Acesta a solicitat asistență din partea Ambasadei României la Chișinău.

De asemenea, Constantin Codreanu a afirmat că, începând de astăzi, România ar trebui să sisteze orice asistență financiară acordată R. Moldova: „Astăzi în R. Moldova a murit democrația”.

UPDATE 16. 21 // Manifestanții care au mers la marginea Chișinăului să deblocheze autocarele cu unioniști se întorc în Piața Marii Adunări Naționale.UPDATE 16.00 // Participanții la manifestația unionistă de astăzi din centrul capitalei R. Moldova au fost bruscați la ieșirea din Chișinău de către polițiști, în timp ce mergeau spre cele trei autobuze tricolore blocate.

Deputatul din Parlamentul de la București, Constantin Codreanu, spune că a fost lovit de oamenii legii și anunță că va scrie o plângere.

„Am fost luat pe sus, bruscat, cred că se vede și după hainele mele. Este un abuz. Sunt abuzurile poliției lui Plahotniuc. Au lovit și agresat un deputat româ. nCer asistență consulară din partea Ambasadei României. Plahotniuc și Dodon s-au speriat de Marșul Centenar. Au blocat autocare la marginea Chișinăului”, a declarat Codreanu.Forțele de ordine spun că protestatarii au fost evacuați forțat după ce au blocat traficul pe drumul Chișinău-Ungheni și urmează să fie amendați pentru că ar fi perturbat ordinea publică.


UPDATE 14.58 //
Ajunși la marginea Chișinăului, participanții la Marea Adunarea Centenară nu au găsit cele trei autobuze cu unioniști blocate de Poliție. Deputatul de la București, Constantin Codreanu, a anunțat mulțimea că, inițial, autobuzele au fost oprite în zona fostei uzine „Tracom”, apoi au fost conduse la marginea Chișinăului, după ce manifestanții s-au pornit spre acestea. Ulterior, forțele de ordine au ordonat șoferilor să meargă deja în suburbia Vatra.

Codreanu a rugat mulțimea să rămână la marginea Chișinăului, având în vedere că printre manifestanți sunt și oameni în vârstă, iar afară sunt peste 30 de grade Celsius, în timp ce un grup de tineri a plecat spre Vatra.

UPDATE 14.00 // Participanții la Marea Adunare Centenară au pornit în marș pe bd. Ștefan cel Mare ca să ajungă la autocarele blocate de Poliție la intrarea în Chișinău, la Bariera Sculeni. Ajunși la Ambasada Rusiei la Chișinău, aceștia au scandat: „Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „George în țară, armata rusă afară”. Manifestanții au luat cu ei și drapelul uriaș care se întinde pe sute de metri.

UPDATE 13.25 // Deputatul Constantin Codreanu susține că participanții la Marea Adunare Centenară sunt pregătiți să rămână și noaptea în Piața Marii Adunări Naționale, dar „și mâine, și poimâine, cât va fi nevoie”. Acesta le-a solicitat liderului democraților, Vlad Plahotniuc, și președintelui Igor Dodon să renunțe la „provocări”, pentru că „îi așteaptă pușcăria”.

UPDATE 13.19 // Organizatorii anunță că nu încep evenimentul, până nu li se permite celor trei autocare, blocate la periferie, să intre în Chișinău.

UPDATE 13.16 // „România n-a avut graniță la Prut!”, este unul dintre sloganurile Marii Adunări Centenare.UPDATE 13.09 // „George în țară, armata rusă afară!”, scandează participanții la Marea Adunare Centenară, nemulțumiți de faptul că liderului Platformei unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion, nu i se permite să intre în R. Moldova.

UPDATE 13.05 // „De astăzi, Chișinăul devine capitala reîntregii neamului românesc”, „Noi am venit aici, acum, să facem Unirea”, se anunță la microfon. „Trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, răspunde mulțimea.

UPDATE 13.01 // La Marea Adunare Centenară participă și deputatul din România, originar din Basarabia, Constantin Codreanu. Acesta a solicitat autorităților R. Moldova să lase autocarele blocate să intre în Chișinău: „Să-i lase pe frații noștri să intre în Chișinău și să nu mai facă abuzuri la frontieră. Pentru că va veni o zi și vor trebui să răspundă”.

UPDATE 12.55 // Participanții la Marșul Centenar, care au adus Flacăra Unirii la Chișinău, au urcat pe scena din centrul capitalei. Unii au răni la picioare după ce au parcurs sute de kilometri pe jos. Mulțimea îi aplaudă și strigă: „Bravo!”, „Cinste lor, eorilor!”.

UPDATE 12.52 // Mii de oameni s-au adunat în centrul Chișinăului și scandează „UNIRE!”. Marea Adunare Centenară nu a început oficial, fiindcă sunt așteptate să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale și persoanele din trei autocare, blocate la intrarea în Chișinău.

Oameni cântă: „Și am venit să te salut/ Fratele meu de peste Prut”.Participanții la Marșul Centenar au adus Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, în centrul Chișinăului.

Organizatorii manifestației au anunțat că singurul obiectiv al Marii Adunări Centenare de astăzi va fi obținerea unei Declarații de Unire din partea actualului Parlament al R. Moldova.

La avenimentul de astăzi nu se vor ține discursuri, dar se va scanda „UNIRE!”. În Piața Marii Adunări Naționale răsună muzică patriotică românească și a fost desfășurat un tricolor uriaș.

CITIȚI și Participanții la Marșul Centenar au ajuns într-o suburbie a Chișinăului și se îndreaptă spre centrul capitalei R. Moldova cu Flacăra Unirii adusă de la Alba Iulia: Ce vor să obțină unioniștii la Marea Adunare Centenară

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a anunțat că Poliția nu permite mai multor autobuze cu persoane care vin la Marea Adunare Centenară să intre în Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md