15:22:29 12.04.2024
Stiri

LISTĂ // Zece profesori din R. Moldova, declarați „Ambasadori Digitali”, după ce au implementat instrumente digitale în procesul de predare

Actualitate 20.03.2024 09:54 Vizualizări2224 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Zece profesori din R. Moldova, declarați „Ambasadori Digitali”, după ce au implementat instrumente digitale în procesul de predare


Concursul Național „Profesorul - Ambasador Digital”, ediția a III-a, și-a desemnat câștigătorii. Zece profesori din diferite localități ale R. Moldova au fost desemnați „Ambasadori Digitali”, după ce au utilizat eficient instrumentele digitale și abordarea STEAM (Science-Technology-Engineering-Mathematic) în procesul predare-învățare-evaluare.

Participanții la concurs au prezentat câte două proiecte didactice, la oricare disciplină școlară pentru clasa a 9-a, bazate pe abordarea STEAM - o abordare interdisciplinară a învățării care înlătură barierele tradiționale a patru discipline - Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică, integrează toate domeniile curriculumului în activitățile sale și le conectează la lumea reală cu experiențe riguroase și relevante pentru copii.


Câștigătorii au fost premiați cu echipamente digitale în valoare de 15 mii de lei, iar proiectele acestora vor fi recomandate ca exemple de bune practici în domeniul educațional.La concursul desfășurat în perioada 26 decembrie 2023 - 26 februarie 2024 au participat 48 de cadre didactice.

Concursul Național „Profesorul – Ambasador Digital” este organizat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, sub egida Ministerului Educației și Cercetării.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md