16:56:48 03.10.2023
Stiri

LISTĂ // Membrii comisiei create în Parlament care va selecta candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

Actualitate 16.03.2023 16:55 Vizualizări613 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Membrii comisiei create în Parlament care va selecta candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului


Candidații la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului vor fi selectați de către o comisie creată astăzi în Parlament.

Comisia va avea șase membri, reprezentanți ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și ai Comisiei juridice, numiri și imunități, în baza principiului reprezentării proporționale a majorității și opoziției parlamentare. Este vorba despre deputații Veronica Roșca, Ana Calinici și Vitali Gavrouc de la Partidul Acțiune și Solidaritate, precum și de socialiștii Grigore Novac și Vasile Bolea.

Comisia urmează să adopte Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Ulterior, în termen de 60 de zile, vor fi prezentate candidaturile în plenul Parlamentului.

În prezent, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului este Maia Bănărescu, care a fost numită în această funcție în 2016, pe un mandat de șapte ani. Mandatul acesteia expiră în luna aprilie a acestui an.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md