08:41:05 07.07.2020
 
Stiri

Lecții de patriotism județean din partea unui sfetnic cu nume antistatalist și prenume ceaușist

Politică 12.01.2020 10:00 Vizualizări1806 Autor: Ziarul National
Lecții de patriotism județean din partea unui sfetnic cu nume antistatalist și prenume ceaușist


Trustia, elegii politikoase


Ieri, sfetnicul guvernamental cu nume antistatalist, panromânesc, transmoldav, Eșanu, și prenume ceaușist, Nicolae, ne-a dat tuturor o lecție de patriotism județean, sărind „în nume propriu” în apărarea șefului său angoasat, capricios, supărat pe premierul de peste pârâu, Ludovic Orban, care a spus că preferă guvernul debutant-revoluționar al Maiei Sandu guvernului tehnocrat de buzunar al lui Ion Chicu, pe care l-a calificat ca „involuționar”.

Această caracterisitcă echilibrată, neutră, l-a lezat în profunzimea sentimentelor lingvistice pe sfetnicul transfug transprutean de la Iași, stabilit în gubernia basarabeană, așa încât a denunțat cu vehemență termenologică imixtiunea în afacerile sale interne și i-a admonestat ca trădători de patrie pe cei care exprimă o preferință asemnătoare cu cea a premierului „statului vecin”.

Fibrele patriotice stataliste ale molotovenilor de pretutindeni au zbârnâit asurzitor, ciupite de Eșanu, contopindu-se într-o rapsodie stâlcită, de proporții regionale, demne de bagheta unui Kozak de pe Bâc. Chicu și Dodon l-au stimulat pentru această inițiativă personală cu câte un „like” tehnocratico-pravoslavnic.

Acum stau și mă gândesc că de fapt omologii de peste Prut se amestecă demult în afacerile interne ale patrioților județeni, acordând burse studențești, reparând gratuit grădinițe, restaurând săli cu orgă, muzee etcetera și viceversa, acordând împrumuturi, ca să poată fi plătite pensiile și salariile statale ale lui Eșanu, iar el a tăcut până acum chitic. Coarda-i statalistă patriotică i-a fost dezacordată? Sau avea alt șef?
Al vostru popocatepetl, Ion Buraga.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Polilogu 12.01.2020 12:27

Aoleuuu... Deci așa stau lucrurile ...EȘENE ? Păi, asta spune cam mult si despre moldovenii noștri infestați de PSD ! N=aș fi crezut, dar ...vocea lui NICOLAE EȘANU vorbește ca și odinioară a lui EMIL BODNĂRAȘ!

Petru 12.01.2020 14:13

Ati turnat zoi pe guvernul Maia Sandu,acum iubiti-l pe Dodon si Chicu.Ascultati-l pe Esanu !

Gh. Știrbu 13.01.2020 00:16

Patriotul N. Eșanu trebuie crezut. Cine dacă nu ȘEFU lui și consilierii, sunt Moldova dacă nu ei, doar nu moș Ion sau mătușa Maria. Și apoi, el așa de mult s-a trudit în Ministerul justiției, cu reformele, încât s-a trevojit la cap, la gură și la intestine. De aceea declarațiile lui L.ORBAN i-au provocat sminteală în cap, în intestine, și diaree verbală. Într-un cuvânt, premierul ista a României l-a trevojit înăuntru, sau mai științific, în treburile lui interne. Iar în așa condișii, Eșanu și ȘEFU lui, care sunt statul RM, ar putea să nu se poată duce afară.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md