02:39:00 13.08.2020
 
Stiri

Kozak i-a telefonat lui Dodon; demers către Uniunea Scriitorilor

Actualitate 07.06.2020 10:54 Vizualizări2527 Autor: Ziarul National
Kozak i-a telefonat lui Dodon; demers către Uniunea Scriitorilor


Trustia, elegii politikoase

Cu certitudine, stimați cititori, dvs. cunoașteți cum ajung înregistrările unor convorbiri telefonice dubioase pe masa redacției noastre. De data aceasta, una dintre vocile clandestine pare să semene cu vocea faimosului „motan de Cheshire”, Dmitri Nikolaevici Kozak, autorul memorandumului cu același nume, și al „Alianței Kozak”, în componența ei tradițională: Maia-Andrei-Dodon. Vocea celeilalte persoane implicate în discuția controversată are caracteristicile familiare produse de coardele vocale ale „pșâdintelui”. Discuția pare să fie provocată de cele două filmulețe noi, de după episodul cu „kulioașele”, în care Dodon se laudă că-i scrie rapoarte excelente lui Putin și că a strigat la Kozak în prezența altor persoane nespecificate. Prezentăm transcrierea identică a înregistrării. Din falsă pudoare estetică, cuvintele necenzurate au fost înlocuite cu abrevierea c.n.

Vocea lui Kozak D.N. (KDN): Igor Nicolaevici, sunt eu, Kozak. C.n., te rog să-mi aduci c.n. aminte când c.n. ai strigat la mine c.n. și cine era prezent c.n.?

Vocea lui Dodon (DIN): Vai, Dmitri Nikolaevici, a fost invers: Dumneavoastră ați strigat la mine în prezența altor persoane. Dar eu nu m-am supărat, fiindcă a fost în beneficiul meu. Eu chiar am exprimat în public, la televiziunea națională, recunoștință Rusiei mărețe.

KDN: Dar este absurd c.n.: tu să strigi la mine c.n.? Tu îți dai seama ce vorbești c.n.?

DIN: Îmi dau, cum nu-mi dau? Eu nu-s kamikaze. N-am strigat. Nu au tradus corect, Dmitri Nikolaevici, eu, dimpotrivă, altfel am spus, s-a scos din context.

KDN: Am crezut și eu la început c.n. că e vreo eroare de traducere c.n., soția a telefonat la Ambasada Română și acolo au confirmat: „Dodon afirmă că a strigat la Kozak c.n.”.

DIN: Mă scuzați, eu am spus moldovenește nu românește, Dmitri Nikolaevici! Știți doar că eu sunt statalist.

KDN: Tu îmi însulți inteligența, moldovenist c.n.! Tu să latri la mine, c.n? Ești Mos`ka din fabula lui Krîlov c.n. Eu sunt elefantul s.n!

DIN: Am vrut să-l sperii pe Plahotniuc, Dmitri Nikolaevici.

KDN: Va trebui să dezminți imediat, c.n.!

DIN: Dezmint, dezmint, Dmitri Nikolaevici, imediat după alegeri.

KDN: Tu nu-ți dai seama cât e de serioasă situația c.n. Azi soția a ridicat vocea la mine. Și fiul mezin. Îi întreb ce-i cu voi c.n.? Păi, lui Dodon c.n. i se poate, iar nouă c.n. nu? Toată Moscova, toată Rusia râde c.n. de mine, mă arată cu degetul: acesta e cel la care a strigat Dodon c.n.

DIN: Dezmint azi sau mâine, Dmitri Nikolaevici, vă asigur! Îmi cer scuze cu închinăciune. Eu doar îs pravoslavnic și iubesc aproapele meu.

KDN: Pravoslavnic c.n! Dacă nu dezminți, c.n., o să ai de-a face cu mine? Știi cum mi se spune mie c.n.?

DIN: Știu, Dmitri Nikolaevici, dar mi-i incomod să repet.

KDN: Mi se spune „motanul de Cheshire” c.n., unii cred că pentru zâmbetul meu c.n. Nu, dragul meu, Igor Nicolaevici c.n., e pentru că zgârâi adânc zâmbind c.n! Și de ce a trebuit să te lauzi că îi scrii rapoarte lui Putin c.n.? Ești în mințile tale c.n.? Noi am mizat pe tine c.n, eu te-am făcut președinte adevărat c.n., tu aveai buton în cap c.n., erai deconectat ori de câte ori făcea semn Plahotniuc c.n. Acum cine o să vorbească cu tine, știind că ești sicofantul lui Putin c.n? Turnător c.n. Niciun omolog nu o să-ți dea mâna c.n.!

DIN: Oricum nu vrea nimeni să se întâlnească cu mine, decât Vladimir Vladimirovici și Aleksandr Nikolaevici. Așa că nu-i nicio pierdere.

KDN: Vladimir Vladimirovici e supărat c.n. L-ai trădat c.n.! E lucru din topor c.n! Va trebui să întreținem Republica Moldova, să-ți împrumutăm bani, în situația când noi înșine avem nevoie de bani c.n. Dacă erai mai… inteligent c.n., obțineai bani de la UE, de la SUA… Nu asta ne-a fost înțelegerea? Să fii ca și cum vițelul blând care suge de la două vaci, dar să sugi de la UE și SUA c.n. Să ragi, ca să ți se dea c.n!

DIN: Am supt, adică am obținut bani, dar nu de-ajuns.

KDN: Ai limba prea lungă, Igor Nicolaevici c.n.

DIN: Aveți dreptate, Demitri Nikolaevici, simt și eu că-i prea lungă.

KDN: Noi am putea s-o scurtăm c.n…

DIN: Iertați-mă, Dmitri Nikolaevici. O să mă corectez.

KDN: Tu ai compromis Rusia, nu-ți dai seama c.n.?! Ca să nu mai vorbesc de statalitatea pe care te lauzi că o aperi c.n. Ai dat apă la moara proeuropenilor și unioniștilor cu rapoartele către Putin c.n.

DIN: Poporul oricum mă iubește. Ultimul sondaj a arătat…

KDN: Lasă-mă cu sondajele tale c.n. Îmi păreai mai inteligent decât Ianukovici, dar se vede că m-am înșelat c.n. Vladimir Vladimirovici e tare supărat c.n. De mine nu mai spun. Așa că aține-te, c.n!(înregistrarea se încheie.)

Nota redacției: După lungi și crâncene dezbateri, redacția a decis să trimită înregistrarea la Uniunea Scriitorilor, pentru confirmarea autenticității și calității literare a dialogului. Cât priveșe rapoartele sicofante ale lui Dodon către Putin, suntem plăcut surprinși, ne mândrim că pșâdintele nostru poate scrie și propunem să fie primit operativ în rândurile Uniunii Scriitorilor, cu publicarea prealabilă a scrierilor în cauză.

Pentru conformitate: Frosi Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


misa 07.06.2020 15:00

De atata ! Purcelul chicacios chicu trebue sa cada si Porcul dodon concomitent

misa 07.06.2020 16:44

Porcul dodon pe timp de epidemie, Casa arde, da Porcul se tavaleste, Pe spinarea saracilor se lafoeste, Vai, ce Porcarie, ce Mizerie

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md