19:47:06 03.07.2020
 
Stiri

„Je suis Plahotniuc”

Politică 17.06.2019 08:03 Vizualizări2321 Autor: Ziarul National
„Je suis Plahotniuc”


Trustia, elegii politikoase

Primarul tinereței noastre Dorin Chirtoacă declara intempestiv că nuntașii care nu au manifestat entuziasmul cuvenit, care au afișat expresii sceptice și au îndreptat priviri critice la cununia situativă a Maiei Sandu cu Dodon și a lui Andrei Năstase cu Zina Carabina, sau viceversa, al lui Dodon cu Năstase și a Zinei Carabina cu Maia Sandu, s-au developat comprehensiv ca naratori ostili postmodernismului molotov-ribentroppic și unelte secrete ale cinghizhanului Plahotniuc și vor fi ostracizați asemeni oponenților colectivizării agricole și ai întrecerii socialiste la extremitatea nord-estică a „lumii ruse” („russkimir”).

Ceea ce, sincer vorbind, nu e surpinzător, știindu-se hobby-ul literar al lui Chirtoacă din ultima vreme: lectura comparativă a codului penal și a codului de procedură penală ale Republicii Molotova. Noutatea e în faptul că primul pe lista neagră a plahotniuciștilor lui Chirtoacă nimerește inubliabilul său unchi, Mihai Ghimpu, erou al tranziției permanente, care a făcut aluzii indecente la motivele mariajului acumisto-socialist, lăsând să se înțeleagă că nu ar fi vorba de iubire tradițională, ci de una perversă, împotriva valorilor pravoslavnice și că nașul de cununie, Dimitri Kozak, s-ar afla cu proaspeții concubinați în relații obscuro-obscene care pot influența trăinicia noilor familii netradiționale, convențional proeuropene.

Acum stau și mă gândesc dacă valorile familiei tradiționale pot fi influențate prin orientare (geo)politică adecvată? Întreb, deoarece Dodon a exprimat brusc „dorința susținerii și continuării Parteneriatului Strategic bilateral cu România, care este principalul partener comercial al Republicii Moldova, și a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv a aplicării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. De asemenea, a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a proiectelor de interconectare energetică cu România”. Prin urmare, dacă vrei tare, se poate oricum. De aici și până la Unire e doar un PAS. Nu ne rămâne decât să sperăm că Vladimir Vladimirovici Putin gândește în forul său interior la fel de constructiv și nu va sista finanțarea clandestinătă a PSRM în scopul întăririi frăției dintre popoarele noastre.

Pentu conformitate: Frosi Buraga

P.S.: Ion Buraga, care nu îmi este unchi, după cum spun gurile rele plahotniuciste, se află în vacanță binemeritată, pe care o va petrece împreună cu familia aflată în refugiu social-economic și etno-cultural în una dintre țările europene, nemembre ale UE. Va reveni la datorie cu proxima ocazie revoluționară. La plecare, a dat următoarele indicații: „Ar fi bine ca Dodon și Maia Sandu să scrie în numele poporului molotovenesc eliberat o scrisoare de recunoștință lui Putin pentru ajutorul frățesc la dezoligarhizarea spațiului mioritic. Și, apropos, în toate țările multilateral dezvoltate, vicepremierul e repsonsabil de starea economico-financiară a contribuabililor. Faptul că Maia Sandu l-a făcut adjunct pe polițistul principal să însemne că vom avea un stat polițienesc sau că își face griji de echilibrul psihomotor al lui Andrei Năstase? În orice caz, dacă se alcătuiesc niște liste negre, rog să fiu inclus printre primii, căci merit cu prisosință. Je suis Plahotniuc”, a spus el rânjind cu gura până la urechi în ușa avionului. (fb)
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Gheorghe 17.06.2019 08:42

Felicitări, domnule Buraga. Nimeni nu pune și nu a pus vreodată la îndoială că vei rosti fraza ”Je suis Plahotniuc”. Felicitări pentru sinceritate.

Voila 17.06.2019 16:22

inegalabilul?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md