22:02:57 16.05.2021
 
Stiri

IUBIRI CELEBRE // Cum să rezişti 50 de ani FERICIT şi FIDEL în căsnicie într-o lume plină de promiscuitate

Știri 25.02.2018 14:04 Vizualizări2033 Autor: Ziarul National


IUBIRI CELEBRE // Cum să rezişti 50 de ani FERICIT şi FIDEL în căsnicie într-o lume plină de promiscuitate Sursa: descopera.ro

„De ce să ies în oraş la un hamburger, când am friptură acasă?” Acest răspuns suculent de înţelept l-a dat legendarul actor Paul Newman când a fost întrebat cum de i-a fost fidel timp de 50 de ani soţiei sale, când ar fi putut avea orice femeie! Doar că Paul Newman nu a avut orice femeie, el a avut-o pe Joanne Woodward, una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe din toate timpurile!

Chestionată la rândul ei cu privire la secretul căsniciei lor atât de fericite şi de longevive, în condiţiile în care Hollywood-ul este faimos şi pentru industria divorţurilor răsunătoare şi promiscuitatea amoroasă, Joanne a făcut următoarea dezvăluire. „Odată cu trecerea timpului, sex-appeal-ul se stinge încet-încet, iar frumuseţea se ofileşte... Dar imaginaţi-vă numai cum e să fii măritată cu un bărbat care te face să râzi în fiecare zi! Acesta e un adevărat festin, aceasta e o sărbătoare fără sfârşit!”, afirma Joanne Woodward într-un interviu despre Paul Newman.

Considerat a fi unul dintre cei mai mari actori şi unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi din toate timpurile, alături de alte superstaruri iconice precum James Dean sau Marlon Brando, carismaticul Paul Newman a povestit cum s-a îndrăgostit de Joanne Woodward.

Într-o după-amiază toridă de august din Manhattan-ul anului 1953, Paul Newman, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a hotărât să scape pentru un sfert de ceas de zăpuşeala insuportabilă şi a intrat în biroul dotat cu aer condiţionat al agentului său de casting.

Ceea ce au văzut ochii lui mai albaştri decât cerul senin al New York-ului din acea zi memorabilă avea să-i schimbe definitiv viaţa! Nici nu bănuia că avea să-şi întâlnească iubirea vieţii lui, sufletul-pereche, alături de care va petrece jumătate de veac în armonie şi fericire. În acelaşi birou micuţ al agentului de casting, în acelaşi timp, se adăpostise de caniculă, splendida Joanne Woodward, o tânără actriţă foarte talentată. În acea clipă ce părea suspendată, Newman s-a îndrăgostit nebuneşte de ea.

Însă la început, Joanne nu i-a împărtăşit sentimentele. Ba dimpotrivă, era convinsă că Paul nu e deloc genul ei.

Totuşi, nu peste mult timp, soarta i-a adus din nou în acelaşi loc şi timp, şi anume pe Broadway unde au jucat împreună în drama romantică „Picnic”. Această primă colaborare artistică a lor a fost scânteia care a declanşat o chimie irezistibilă şi ireversibilă între ei. Din păcate pentru împlinirea iubirii lor, exista o „mică” problemă, şi anume faptul că Paul Newman era deja însurat şi avea şi un copil.

În anii ce au urmat, Woodward şi-a călcat pe inimă şi a stat departe de Newman pentru a evita să devină o „spărgătoare de căsnicie”, iar în tot acest timp Paul s-a achitat ireproşabil de responsabilităţile sale de familist şi şi-a reprimat cât a putut sentimentele năvalnice pentru Joanne.

Totuşi, inevitabilul avea să se producă în 1957 în timpul filmărilor la „The Long, Hot Summer”, când chimia dintre cei doi s-a reactivat cu o intensitate de nestăvilit. Când filmul a fost lansat cu mult succes, toată America a văzut ceea ce era de netăgăduit, şi anume devastatoarea tensiune sexuală a acestui extrem de atrăgător cuplu de actori foarte talentaţi şi foarte îndrăgostiţi unul de celălalt. Acest „amănunt” nu i-a scăpat nici lui Jackie Witte, soţia lui Newman. A doua zi actele de divorţ erau semnate de comun acord. Paul Newman era un bărbat liber. Liber să-şi poată împlini iubirea împreună cu femeia care se va dovedi a fi adevăratul său suflet-pereche.

Pe 29 ianuarie, 1958, la aproape cinci ani de la prima lor întâlnire, Joanne Woodward şi Paul Newman s-au căsătorit în Las Vegas şi apoi au pornit în luna de miere prin Europa. Presa vremii a mediatizat escapada lor romantică, transformându-i peste noapte în cuplul favorit al Americii. Două stele începeau să strălucească şi să fascineze generaţii de cinefili pentru următoarea jumătate de secol.

Dincolo de colosalul lor talent actoricesc, povestea vieţii lor fericite încă vrăjeşte milioane de oameni de pretutindeni. Toţi cei care i-au cunoscut îşi amintesc de momentele de tandreţe, pasiune şi veselie între cei doi, care nu se sfiau să-şi arate iubirea în public. Se îmbrăţişau, se sărutau, se jucau şi râdeau tot timpul, de parcă erau nişte adolescenţi care se reîndrăgosteau unul de celălalt în fiecare zi.

Această perpetuă fericire în doi este evocată, printre alţii, de un angajat al unui muzeu din Arizona, pe care cuplul l-a vizitat după mulţi ani de la căsătorie, când cele trei fete ale lor erau deja la casele lor.

„Odată, mă plimbam printre clădirile muzeului şi am zărit un cuplu mai vârstnic pe o bancă. Bărbatul stătea întins cu capul în poala femeii care-i mângâia, drăgăstoasă şi zâmbitoare, părul. Amândoi erau atât de îndrăgostiţi unul de celălalt încât sentimentul de iubire izvorât din gesturile lor părea să fie palpabil. Şi atunci mi-am zis în sinea mea, «Wow, ce cuplu frumos şi fericit! Nu-i aşa că e reconfortant să vezi doi oameni în vârstă care ţin atât de mult unul la celălalt? Pur şi simplu radiază de fericire! Aceasta este o privelişte absolut minunată!». Apoi mi-am continuat drumul trecând prin faţa băncii pe care stăteau cei doi! Când m-am uitat cu atenţie înspre ei, aproape că nu mi-a venit să-mi cred ochilor… Cei doi bătrânei simpatici şi atât de îndrăgostiţi erau nimeni alţii decât Paul Newman şi Joanne Woodward!”, a povestit angajatul muzeului din Arizona.

Cunoscut pentru capodopere cinematografice precum „Luke, mână rece”, „Butch Cassidy şi Sundance Kid”, „Cacealmaua”, „Cineva acolo sus mă iubeşte”, „Pisica pe acoperişul fierbinte”, „Dulcea pasăre a tinereţii”, „The Hustler”, „Drumul spre pierzanie” sau „Culoarea banilor” care i-a adus şi premiul Oscar, Paul Newman a fost renumit şi pentru umorul său devastator! Aşa cum Joanne mărturiseşte că nu a existat zi în cei 50 de ani în care Paul să nu o facă să râdă cu poftă, la fel şi colegii de platou îşi amintesc de glumele copioase şi de farsele grandioase puse în scenă, între două duble, de marele actor! Pe cele din urmă bunul său prieten, Robert Redford, le-a simţit pe propria piele, în timpul filmărilor la „Butch Cassidy şi Sundance Kid”!

Paul Newman a părăsit această lume pe 26 septembrie 2008, în timp ce se afla în braţele soţiei sale! Potrivit lui Joanne Woodward - Oscar pentru „Cele trei feţe ale Evei” -, ultimele cuvinte ale lui Paul Newman au fost acestea: „A fost un privilegiu să fiu aici!”

Sursa: descopera.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md