16:46:54 23.01.2021
 
Stiri

Istoria deputatului Gațcan povestită pentru copii. Nouă EPISOADE

Actualitate 05.07.2020 11:56 Vizualizări1919 Autor: Ziarul National
Istoria deputatului Gațcan povestită pentru copii. Nouă EPISOADE


Trustia, elegii politikoase

Episodul I

Gațcan a venit la Dodon și i-a mărturisit că i s-au propus 500 000 de euro ca să plece din PSRM. În loc să dubleze sau să-i tripleze suma, ca să rămână, zgârcitul, hrăpărețul Dodon, care nu se dă în lături să primească el însuși pungi („kulioașe”) cu bani, i-a recomandat să scrie denunț la procuratură. Dezamăgit că nu a fost apreciat la valoarea cuvenită, deputatul Gațcan a anunțat că părăsește fracțiunea PCRM.

Episodul II

Familia socialiștilor s-a ofuscat, deputații PSRM au început să protesteze la clinica ginecologică și la domiciliul fostului lor tovarăș de partid, depunând și coroane mortuare, cerând de la Gațcan „alegeri anticipate”, confirmând astfel că le lipsește, ca și lui Dodon, simțul umorului și al ridicolului.

Episodul III

Peste noapte, cineva le-a recomandat deputaților socialiști să schimbe tactica. Deputatul Gațcan a fost oprit în trafic de ministrul de Interne și directorul adjunct al SPPS, nu fără ajutorul SIS, și transportat într-o direcție necunoscută. Viitorii camarazi de la Pro-Moldova s-au alertat și au mers la președinție să-l elibereze, dar fără succes.

Episodul IV

Apare știrea că Gațcan regretă pasul său, că s-a răzgândit și rămâne în PSRM, apoi că el a scris cerere de renunțare la mandat fiindcă politica nu e un domeniu prielnic pentru firea lui sensibilă. Socialiștii distribuie o fotografie în care Bolea, Bătrâncea și alți deputați socialiști mai dezvoltați din punct de vedere fizic „discută”, în jurul unei mese, cu Gațcan, care, l-a rândul său, și-a ațintit privirea spre ecranul telefonului mobil. Pe un scaun, deputatul socialist Vasile Bolea se uită, ca un zimbru în stare de afect, la foaia de hârtie din fața sa, care simbolizează cererea lui Gațcan.

Episodul V

Socialiștii distribuie un video cu Gațcan la marginea unor rânduri de viță-de-vie, cu mască anti-Covid 19, care mai să-i acopere ochii vineți. Mesajul său e că se simte bine doar că are nevoie de recuperare. Despre renunțarea la mandat – niciun cuvânt. Deși e medic ginecolog, Gațcan nu a observat contradicția dintre prima și a doua parte a mesajului său: dacă ai nevoie de recuperare, nu te simți bine și viceversa.

Episodul VI

Deputatul socialist Corneliu Furculiță prezintă la secretariatul Parlamentului cererea lui Gațcan de renunțare la mandat. Deputații socialiști și democrați din Comisia juridică, numiri și imunități votează demisia acestuia fără să-l vadă la față și fără să se convingă că cererea e scrisă de un om în depline facultăți mintale. Diacov justifică, într-o emisiune televizată, acest vot, spunând că Gațcan este „marfa socialiștilor”.

Episodul VII

Apare, redirecționat de Dodon, un nou video cu deputatul Gațcan, stând într-un ungher, cu fața acoperită de aceeași mască. Mesajul pe care îl citește cu încordare: sunt bine, am renunțat BENEVOL la mandatul de deputat, așa că societatea nu trebuie să-și facă griji de soarta mea.

Episodul VIII

Poliția de frontieră confirmă că deputatul Gațcan a părăsit republicuța în stare transportabilă.

Dodon a explicat că „existau riscuri pentru sănătatea lui” și, la cererea fracțiunii socialiste, i-a oferit deputatului transfug paza de stat. Dacă existau riscuri de sănătate, nu era logic să i se ofere servicii medicale? Dacă existau riscuri pentru securitatea și integritatea fizică a lui Gațcan, iese că Dodon s-a spălat pe mâini expulzându-l peste hotare. „Dacă există riscuri pentru viață, eu am ajutat și procurori și judecători, au mai fost cazuri, i-am oferit securitate pentru a ieși din țară, unde și cum a mers mai departe, nu mă interesează”, s-a lăudat „pșâdintele”.

Episodul IX

Președintele Dodon a avertizat că cei care vor atenta la integritatea „famigliei socialiste” se vor pomeni cu dinții dezbătuți. E un mesaj pe potriva acestei istorii captivante.

Acum stau și mă gândesc la viitorul luminos al statalității pe care ni-l promite PSRM.

Al vostru noviciok, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 05.07.2020 14:03

„Socialismul” lor luminos nu dureaza decit pina se termina banii altora.

I. Chicu 05.07.2020 15:40

socialismul a nimicit mai mult de 1/4 din populatia fostei urss... inceputul a avut la baza dezbaterea de dinti.. proorocii nu prea gresesc..

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md