14:44:23 06.02.2023
Stiri

INIȚIATIVĂ // Cetățenii din Rusia ar putea ieși din acest stat doar cu o programare prealabilă la autorități

Actualitate 24.01.2023 13:27 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
INIȚIATIVĂ // Cetățenii din Rusia ar putea ieși din acest stat doar cu o programare prealabilă la autorități


Duma de Stat de la Moscova a pregătit mai multe modificări ale legislației rusești care ar permite părăsirea țării doar cu o programare prealabilă la autorități.

RBC arată că, probabil pentru a disimula importanța măsurii, ea nu este prevăzută într-un nou proiect legislativ ci în mai multe amendamente aduse legii „Cu privire la autostrăzi și activități rutiere în Rusia”, care obligă autoritățile să păstreze data și ora trecerii granițelor Rusiei cu mașina.

Propunerile au fost făcute de către Evgheni Moskicev, șeful Comisiei de transport din Duma de Stat, ele stipulând, printre altele că persoanele care vor să părăsească Rusia vor „putea rezerva data și ora trecerii frontierei prin sistemul informațional de stat al documentelor electronice de transport, citează Rador.

Modificările vor afecta mașinile deținute atât de cetățeni ruși, cât și de cetățeni străini și apatrizi, urmând să se aplice atât transportatorilor, cât și persoanelor fizice.

Documentul prevede de asemenea că, în cazul adoptării amendamentelor, guvernul rus va stabili o procedură care va include lista documentelor necesare pentru rezervare, controlul trecerii frontierei, categorii de vehicule care vor putea trece cu prioritate prin punctele de control, precum și procedura de amplasare a vehiculelor de-a lungul drumului pentru a asigura posibilitatea de deplasare pe acesta.

Documentul stipulează că modificările ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie 2023 și că pot fi aplicate până în aceeași dată a anului viitor. El mai prevede că autoritățile vor putea refuza o rezervare numai dacă solicitantul nu furnizează documentele și informațiile necesare.

Ulterior, președintele Comisiei pentru politici sociale din Duma de Stat, Yaroslav Nilov, a sfătuit ca modificările propuse să nu fie percepute ca un semnal de pregătire a închiderii granițelor țării.

„Rezervarea unui anumit moment pentru trecerea punctelor de frontieră este o bună practică pentru gestionarea fluxurilor de vehicule. Preînregistrarea garantează, de obicei, primirea serviciului la o anumită oră și fără o așteptare lungă”, a scris acesta pe canalul său de Telegram, mediul de comunicare favorit al oficialilor ruși.

El a mai spus că proiectul este conceput în primul rând pentru sectorul comercial, pentru camioane grele.

Oficialii ruși au dat în mod repetat asigurări că autoritățile nu vor închide granițele țării după ce decretarea mobilizării parțiale în luna septembrie a anului trecut a declanșat un veritabil exod din Rusia.

Însă Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a anunțat că autoritățile creează liste cu cei care au plecat din țară și că aceștia riscă să își piardă mașinile lăsate la graniță pentru a trece mai rapid pe jos frontiera la punctele de trecere ale frontierei.

Modificările pregătite acum de parlamentul rus vin în contextul unor zvonuri tot mai persistente că autoritățile de la Moscova pregătesc un al doilea val al mobilizării, un lucru pe care Kremlinul și ministerul rus al Apărării îl neagă.

În plus, oficiali ruși de rang înalt, inclusiv membri importanți ai Dumei de Stat, au început să facă declarații tot mai agresive la adresa celor care au părăsit țara în ultimele luni, propunând diferite măsuri de pedepsire a acestora.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md