03:27:49 16.04.2024
Stiri

Încă o stradă din Chișinău ar putea deveni PIETONALĂ. Concursul de urbanism a fost LANSAT

Social 04.03.2016 11:31 Vizualizări2498 Autor: Victoria Bortă
Încă o stradă din Chișinău ar putea deveni PIETONALĂ. Concursul de urbanism a fost LANSAT monument.sit.md


O porţiune din strada 31 august 1989 din Chișinău ar putea deveni stradă pietonală. Este vorba de perimetrul Grădina Publică Ştefan cel Mare - de la strada Maria Cebotari până la strada Puşkin -, anunță Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova.

De asemenea, și zona din preajma Circului va fi renovată. Pentru amenajarea acestor zone a fost lansat ieri un concurs naţional de arhitectură şi urbanism.

Iniţiativa aparţine Ambasadei Franţei în Republica Moldova, Primăriei capitalei şi Agenţiei pentru Inspectarea şi Restaurarea Monumentelor.

Scopul concursului este să selecteze cel mai bun concept spațial-urbanistic pentru zonele protejate şi neprotejate, astfel ca în perspectivă aceste spaţii să facă parte din infrastructura turistică a oraşului, un spaţiu demn şi reprezentativ pe plan național și important la scară europeană.

Concursul are drept intenție de a atrage atenţia specialiştilor în domeniul arhitecturii şi urbanismului, a persoanelor fizice şi juridice licenţiate în domeniu, care sunt motivate în planificarea urbană şi dezvoltarea durabilă a oraşului.

Acesta tinde să creeze o infrastructură reprezentativă și atractivă, punând în valoare importantele monumente istorice ale capitalei - Grădina Publică Ştefan cel Mare, Muzeul Naţional de Istorie, Biblioteca Naţională, Muzeul Naţional de Artă a Moldovei şi Clădirea Circului din Chişinău.

Proiectele vor fi prezentate până la 11 aprilie, iar numele învingătorilor vor fi făcute publice pe 19 aprilie. Rezultatele concursului vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii la Muzeul Naţional de Istorie. Deţinătorii primelor două locuri vor efectua vizite de documentare în Franţa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md