19:54:10 12.12.2018
 
Stiri

Încă o stradă din Chișinău ar putea deveni PIETONALĂ. Concursul de urbanism a fost LANSAT

Social 04.03.2016 11:31 Vizualizări1188 Autor: Victoria Bortă
Încă o stradă din Chișinău ar putea deveni PIETONALĂ. Concursul de urbanism a fost LANSAT monument.sit.md

O porţiune din strada 31 august 1989 din Chișinău ar putea deveni stradă pietonală. Este vorba de perimetrul Grădina Publică Ştefan cel Mare - de la strada Maria Cebotari până la strada Puşkin -, anunță Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova.

De asemenea, și zona din preajma Circului va fi renovată. Pentru amenajarea acestor zone a fost lansat ieri un concurs naţional de arhitectură şi urbanism.

Iniţiativa aparţine Ambasadei Franţei în Republica Moldova, Primăriei capitalei şi Agenţiei pentru Inspectarea şi Restaurarea Monumentelor.

Scopul concursului este să selecteze cel mai bun concept spațial-urbanistic pentru zonele protejate şi neprotejate, astfel ca în perspectivă aceste spaţii să facă parte din infrastructura turistică a oraşului, un spaţiu demn şi reprezentativ pe plan național și important la scară europeană.

Concursul are drept intenție de a atrage atenţia specialiştilor în domeniul arhitecturii şi urbanismului, a persoanelor fizice şi juridice licenţiate în domeniu, care sunt motivate în planificarea urbană şi dezvoltarea durabilă a oraşului.Acesta tinde să creeze o infrastructură reprezentativă și atractivă, punând în valoare importantele monumente istorice ale capitalei - Grădina Publică Ştefan cel Mare, Muzeul Naţional de Istorie, Biblioteca Naţională, Muzeul Naţional de Artă a Moldovei şi Clădirea Circului din Chişinău.

Proiectele vor fi prezentate până la 11 aprilie, iar numele învingătorilor vor fi făcute publice pe 19 aprilie. Rezultatele concursului vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii la Muzeul Naţional de Istorie. Deţinătorii primelor două locuri vor efectua vizite de documentare în Franţa.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Mihai 04.03.2016 14:45

Foarte buna idee! Demult ma gandeam ca ar fi mult mai bine ca gardul ce imprejmuieste muzeul national sa fie demolat iar pe spatiul din fata muzeului pana la biblioteca nationala sa fie amenajata nu doar o strada dar si o piata mare pentru pietoni.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md