23:57:30 26.12.2025
Stiri

IMPORTANT! Ce RECOMANDĂ specialiștii pentru a evita INTOXICAȚIILE în timpul fermentării vinului

Social 06.10.2014 14:55 Vizualizări1928
 IMPORTANT! Ce RECOMANDĂ specialiștii pentru a evita INTOXICAȚIILE în timpul fermentării vinului craiovaniuz.ro

Odată cu sezonul de preparare a vinului, în gospodăriile proprii pot apărea și cazurile de intoxicare cu bioxid de carbon în timpul fermentării vinului. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă prudenţă maximă, pentru a evita o eventuală tragedie.

Astfel, nu se permite intrarea în încăperi în care vinul fermentează, dacă nu există ventilație corespunzatoare. Pentru a verifica, e nevoie de mers cu o lumânare aprinsă care se va stinge, dacă nu există oxigen suficient. Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea, pentru că vă expuneți pericolului.

Mai susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul sunt cei cu probleme respiratorii și cardiace.

În anul trecut, patru persoane și-au găsit sfârșitul, intoxicați cu bioxid de carbon, iar altele trei au fost salvate.

Autor: Galina Munteanu
Top stiri
26.12.2025 07:53 659 Horoscopul zilei 26.12.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.81 1 USD 16.80 1 RON 3.89 1 RUB 0.21 1 UAH 0.40
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte