16:06:22 23.01.2021
 
Stiri

IMPORTANT // Astăzi intră în vigoare noul REGULAMENT privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor. Vezi ce prevede acesta

Economie 19.11.2016 08:30 Vizualizări6878 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Astăzi intră în vigoare noul REGULAMENT privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor. Vezi ce prevede acesta


Serviciul Vamal va implementa normele comunitare de declarare şi control a valorii în vamă a mărfurilor. Ajustările operate în acest sens se regăsesc în noul Regulament privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor, care a intrat în vigoare astăzi, 19 noiembrie 2016.

Documentul defineşte acţiunile care trebuie să fie întreprinse atât de organul vamal, cât şi de agentul economic la declararea şi confirmarea valorii în vamă a mărfurilor importate.

Regulamentul prevede posibilitatea agenților economici de a dispune de mărfurile respective cu condiția de a prezenta ulterior documentele concludente pentru confirmarea valorii în vamă a mărfurilor importate și depunerii unei garanții ce ar acoperi diferența la plata drepturilor de import aferente valorii în vamă declarate și celei stabilite provizoriu de organele vamale. Totodată, a fost majorată suma limită, pentru care depunerea Declarației Valorii în Vamă nu este obligatorie, până la suma de 5000 EUR, comparativ cu suma de 300 EUR, prevăzută actualmente de cadrul legal.

O altă simplificare prevăzută de noul Regulament se referă la exonerarea importatorilor care dețin certificatul AEO de obligativitatea întocmirii și prezentării respectivei declarații în procesul vămuirii mărfurilor la import.

Per ansamblu, implementarea procedurii vizate va aduce beneficii importatorilor prin economisirea resurselor, timpului și mijloacelor financiare legate de perfectarea vamală a mărfurilor.

De asemenea, impactul benefic va fi caracterizat prin asigurarea aplicării unui proces transparent, uniform și obiectiv de evaluare vamală a mărfurilor importate, iar în consecință, perceperea corectă și integrală a drepturilor de import la buget.

Regulamentul a fost elaborat cu suportul Programului USAID BRITE, fiind consultat cu reprezentanți ai AmCham și Misiunii EUBAM. Detalii privind aspectele tehnice referitoare la modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor pot fi găsite accesând link-ul: http://customs.gov.md/sites/customs.gov.md/files/acte/vama3_2016_block.pdf

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md