15:02:34 25.07.2024
Stiri

Imaginile spectaculoase cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean, făcute publice

Știri 23.11.2017 09:30 Vizualizări2005 Autor: Ziarul National


Imaginile spectaculoase cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean, făcute publice Sursa: agerpres.ro

Dezertarea dramatică și spectaculoasă a soldatului nord-coreean la 13 noiembrie, care a trecut în fugă frontiera spre Coreea de Sud sub gloanțele militarilor din Coreea de Nord, a fost surprinsă în imagini, care au fost făcute publice miercuri, relatează AFP.

Sursa foto: (C) United Nations Command/Handout via REUTERS

Extrem de grav rănit și salvat în partea sud-coreeană a frontierei, militarul, care a trecut prin „zona comună de securitate” (JSA) la Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate (DMZ) unde cele două armate rivale sunt față în față, primește în continuare îngrijiri într-un spital sud-coreean.

Comandamentul Națiunilor Unite în Coreea (UNC) a făcut publice miercuri imaginile spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere, care arată fuga militarului nord-coreean, urmărit de alți soldați, dintre care unul trece chiar linia de demarcație militară (LDM) cu Sudul, face câțiva pași, ezită și se întoarce în Nord.

Sursa foto: (C) United Nations Command/Handout via REUTERS


Soldatul rănit este apoi salvat de trei militari sud-coreeni care s-au dus înspre el târându-se pe pământ.

Se întâmplă foarte rar ca militari nord-coreeni să fugă în Sud prin JSA, care este o atracție turistică majoră pentru străinii ce vizitează Coreea de Sud.

Imaginile arată mai întâi un jeep condus de dezertor rulând cu mare viteză pe un drum complet gol care duce spre satul de frontieră Panmunjom, după care se oprește în apropiere de linia de demarcație.

Soldatul iese din mașină și începe să alerge, urmărit de mai mulți militari nord-coreeni, care trag asupra lui.

Colonelul Chad Carroll, purtător de cuvânt al UNC, le-a spus jurnaliștilor că imaginile arată un gardian „care aleargă timp de câteva secunde dincolo de LDM, după care se întoarce în Nord”.

UNC „a cerut o reuniune pentru a discuta despre ancheta noastră și despre măsurile pentru a împiedica astfel de încălcări în viitor”, a adăugat el, făcând referire la această incursiune care încalcă armistițiul din 1953.

„Concluziile cheie ale echipei speciale de anchetă sunt că APC (armata nord-coreeană) a încălcat acordul de armistițiu trăgând dincolo de LDM și încălcând temporar LDM”, a adăugat el.

Această dezertare survine într-un moment foarte tensionat în peninsulă, din cauza continuării programelor nuclear și de rachete ale Coreei de Nord.

Sursa: agerpres.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md