17:34:18 29.11.2023
Stiri

Igor Grosu, după ce a primit distincția oferită de Volodimir Zelenski: „Republica Moldova va continua să fie alături de vecinii și prietenii noștri din Ucraina, pentru că victoria Ucrainei este victoria lumii libere”

Actualitate 29.09.2023 09:53 Vizualizări911 Autor: Ziarul National
Igor Grosu, după ce a primit distincția oferită de Volodimir Zelenski: „Republica Moldova va continua să fie alături de vecinii și prietenii noștri din Ucraina, pentru că victoria Ucrainei este victoria lumii libere”


Ordinul „Prințul Iaroslav cel Înțelept”, oferit de liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a ajuns la destinatar.

Distincția i-a fost înmânată joi, 28 septembrie, lui Igor Grosu de către președintele Radei Supreme de la Kiev, Ruslan Stefanchuk, la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele-membre ale Consiliului Europei, desfășurată la Dublin, Irlanda.

CITIȚI și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și deputatul Oazu Nantoi, DECORAȚI de Volodimir Zelenski

Spicherul de la Chișinău a fost decorat de președintele Zelenski pentru contribuție semnificativă la consolidarea cooperării interstatale și în semn de apreciere pentru sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

„Republica Moldova va continua să fie alături de vecinii și prietenii noștri din Ucraina pentru că victoria Ucrainei este victoria lumii libere”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat și pe deputatul Oazu Nantoi cu Ordinul de Merit, gradul III, pentru „contribuția personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md