07:26:13 24.09.2023
Stiri

HiSky, în topul companiilor aeriene care operează pe cel mai mare aeroport din România. Compania înființată în R. Moldova a luat fața unor operatori cu renume din Europa

Actualitate 06.09.2023 12:15 Vizualizări2008 Autor: Ziarul National
HiSky, în topul companiilor aeriene care operează pe cel mai mare aeroport din România. Compania înființată în R. Moldova a luat fața unor operatori cu renume din Europa


Compania aeriană HiSky, înființată în anul 2020, în R. Moldova, se află pe locul patru în rândul companiilor aeriene, care operează pe aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. Clasamentul a fost întocmit luând în considerare numărul de pasageri transportați de pe acest aeroport, în prima jumătate a anului 2023. Comparativ cu anul anterior, HiSky a urcat nu mai puțin de șase poziții. Pe primele două locuri rămân cele mai mari companii low-cost din Europa - Wizz Air și Ryanair - urmate de compania națională a României, Tarom. Un număr mai mic de pasageri de pe principalul aeroport din România au transportat, în primul semestru al acestui an, Lufthansa, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Air France, KLM Royal Dutch Airlines și LOT Polish Airlines.

Potrivit datelor înregistrate de companie, din numărul total de 537 mii de pasageri raportați până la finalul lunii iunie, 252 de mii au călătorit cu HiSky înspre sau dinspre aeroportul din București, aceasta fiind și principala sa bază operațională. În intervalul de timp de șase luni, cuprins în raportare, tendința a fost una de creștere constantă, mai ales spre sfârșitul perioadei, atunci când HiSky și-a sporit capacitatea operațională, prin extinderea flotei cu încă două aeronave noi. Astfel, este așteptat ca locul companiei în clasamentul celor mai importanți operatori aerieni de pe piața din România să fie reconfirmat și consolidat după publicarea datelor aferente sezonului de vară.

„Suntem mândri că, la doar un an de la deschiderea bazei operaționale de la București, am reușit să obținem acest loc în clasamentul unuia dintre cele mai importante aeroporturi din regiune. Chiar dacă aeroportul „Henri Coandă” este deservit de toate companiile mari, iată că oferta noastră de servicii s-a evidențiat în preferințele pasagerilor. Suntem, fără îndoială, cel mai mic și mai nou operator din acest top 10 însă, faptul că atât de mulți pasageri au ales să zboare cu noi, în detrimentul unor companii cu zeci de ani de experiență și sute de aeronave în flotă, ne demonstrează că abordarea noastră a fost una corectă. Chiar dacă încă nu avem un istoric îndelungat suntem, în primul rând, o companie serioasă, ne respectăm angajamentele și așa reușim să cultivăm încrederea pe care oamenii ne-o acordă.”, a declarat Iulian Scorpan, director general HiSky.

Compania aeriană HiSky operează o flotă de opt aeronave din familia Airbus A320, cu o capacitate totală de 1 500 de locuri. De pe aeroportul din București, pasageri pot călători cu HiSky pe șase rute regulate internaționale - către Tel Aviv, Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin și Chișinău și pe două rute interne - către Cluj Napoca și Timișoara. În România, compania aeriană mai operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, dar și zboruri charter, fiind și principalul furnizor din țară pentru acest tip de călătorii.

Din R. Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky direct și cu conexiuni către 14 destinații externe: București, Dublin, Frankfurt, Dusseldorf, Paris, Milano, Roma, Bologna, Veneția, Barcelona, Tel Aviv, Bruxelles, Londra și Istanbul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md