22:45:36 01.06.2023
Stiri

Grupul de lucru moldo-român pe domeniul energiei, REACTIVAT: „România a avut o contribuție esențială în asigurarea securității energetice a Republicii Moldova”

Actualitate 24.03.2023 09:41 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
Grupul de lucru moldo-român pe domeniul energiei, REACTIVAT: „România a avut o contribuție esențială în asigurarea securității energetice a Republicii Moldova”


Grupul de lucru moldo-român pe domeniul energiei va fi reactivat, urmare a discuției bilaterale dintre miniștrii Energiei de la Chișinău și București, Victor Parlicov și Virgil-Daniel Popescu.

Din acest grup de lucru vor face parte atât factori de decizie din ministere, cât și managerii principalelor întreprinderi de profil, au stabilit cei doi miniștri în cadrul întrevederii ce a avut loc în cadrul vizitei de joi la Chișinău a delegației premierului României, Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali au abordat și evoluția proiectelor de interconexiune energetică, în special inițiativa de construcție a liniei de înaltă tensiune Bălți-Suceava de 400 kV. De asemenea, au fost examinate și proiecte de colaborare dintre întreprinderile energetice din cele două state.

„România a avut o contribuție esențială în asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Din România am primit energie electrică pentru a acoperi necesarul de consum, păcură în calitate de combustibil alternativ pentru sistemul centralizat de încălzire, lemne pentru cetățeni din mediul rural și tot în România am stocat gaze naturale”, a declarat Victor Parlicov, citat de un comunicat de presă al Ministerului Energiei.

„Ne dorim să avansăm cât mai repede în proiectul de construcție a liniei de înaltă tensiune Bălți-Suceava de 400 kV, dar și în alte proiecte în domeniul gazelor naturale. România va oferi în continuare tot suportul necesar Republicii Moldova pentru a elimina intruziunea și influența rusească”, a scris și ministrul Energiei al României, Virgil-Daniel Popescu, pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu omologul său de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

BUREBISTA 24.03.2023 12:34

Da uăi pobedî, tăt normal șî bravo: România sî ni dei, sî ni facî sî ni agiuti... Noi în schimb îi arătăm rușînica, ni kkm în potecî șî arătăm noi ci rânzî maldaivănescî mari avem. Cum rămâne cu contractul cu gazprom băi „independenților”? Ăla e la „neutri” nu??? Vai de capul vostru de bolșevico-pobedizați ce sunteți. Când faceți totuși și reforme??? Alea care să vă aducă bani, nu să cerșiți la România ca de obicei și să arătați la populime ce „tari” sunteți voi.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md