15:01:53 17.10.2021
Stiri

Generalul Alexei spune că are DOVEZI despre trecutul lui Plahotniuc: „A făcut parte din gruparea criminală „Micu” și controlează și acum multe SCHEME. A condus R. Moldova după modelul funcționării unei organizații criminale. Umbra lui e aici”

Actualitate 11.06.2021 12:19 Vizualizări16352 Autor: Ziarul National
Generalul Alexei spune că are DOVEZI despre trecutul lui Plahotniuc: „A făcut parte din gruparea criminală „Micu” și controlează și acum multe SCHEME. A condus R. Moldova după modelul funcționării unei organizații criminale. Umbra lui e aici”


Generalul Nicolae Alexei, fostul director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției între anii 1997-2001, susține că fostul coordonator și lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a avut un rol important în cadrul grupării criminale „Micu”, iar acum, fiind plecat din R. Moldova, ar controla mai multe scheme prin care trec foarte mulți bani. Astfel, generalul Alexei l-a contrazis pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a afirmat săptămâna aceasta că Plahotniuc nu mai controlează nimic în R. Moldova, pentru că a rămas fără bani.

Potrivit lui Alexei, în anii 90 ai secolului trecut Plahotniuc ar fi fost membru activ al grupării criminale conduse de Petru Gîlcă, alias „Micu”.

„Vladimir Plahotniuc a fost membru activ al organizației criminale „Micu”. Asta era a doua organizație ca influență și ca mărime după „Bulgaru”, condusă de Grigori Karamalak. Era formată din 582 de bandiți. „Micu” i-a dat lui Plahotniuc funcția de șef pe „oбщаг”. Asta înseamnă șef pe banca organizației criminale. Plahotniuc a fost trei ani și jumătate șeful acestei „bănci”. Ulterior, „Micu” l-a reprofilat. L-a făcut traficant de ființe umane. Eu am scris o carte de 825 de pagini, cu titlul: „Crima organizată și corupția din R. Moldova”. Prima parte e teoretică, destinată studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, iar în a doua parte sunt prezentate șase organizații criminale, inclusiv „Micu”. Acolo sunt fotografiile liderilor și conducătorilor teritoriali. Cartea este cu parafă secretă, dar după 7 ani voi prezenta unele documente. Atunci voi avea dreptul să fac lucrul acesta. Acolo o să-l găsiți pe Plahotniuc”, a declarat Alexei, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la N4.

Generalul Alexei a mai adăugat că cei care au preluat puterea în iunie 2019 ar fi fost bucuroși că Plahotniuc a fugit din R. Moldova și nu ar fi avut interesul să-l rețină. Astfel, schemele create de Plahotniuc ar funcționa și astăzi.

„Plahotniuc a reușit și a format… Eu nu în zadar am spus că dânsul a fost membru activ al organizației criminale „Micu”. El a fost educat și format ca un adevărat criminal. Caracterul lui dur s-a format în organizația respectivă. Plahotniuc a reușit, pe parcursul aflării sale la guvernare din umbră, să facă din R. Moldova… Adică totul să funcționeze ca într-o organizație criminală. El a făcut asta din țara asta. Ne amintim de boievicii lui, așa-numiții sportivi. E fix după modelul unei organizații criminale. Avea polojeneț în fiecare raion. Tactica sa de a acționa era tot după modelul organizațiilor criminale.

După plecarea lui, multe scheme, inclusiv scheme de corupție prin care trec foarte mulți bani, sume enorme, miliarde, au rămas așa, în voia sorții. Ce înseamnă asta? Au rămas fără șef, măcar că el de acolo, unde se află acum, le dirijează și le administrează. Eu spun asta nu din auzite și nu fac presupuneri. Eu știu cu certitudine chestia asta. Am informația respectivă. Mai am și eu relații, inclusiv în lumea asta criminală. Orice organ preocupat de combaterea crimei organizate și corupție, fără relații, legături legale cu lumea criminală, nu faci nimic. Deci, aceste scheme au rămas, iar bandiții le dirijează bine mersi. Sustrag bani prin aceste scheme frauduloase. Plahotniuc a plecat, dar umbra lui e aici în toată povestea asta cu schemele, sustragerea banului public etc”, a conchis generalul Alexei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

LanceaLuiHoriaSus 11.06.2021 14:05

Deci toate aceste dovezi le au și organele de stat ! Da, Republica Moldova e stat, e stat !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md