03:44:50 11.04.2021
 
Stiri

Fundamentaliștii Legii Fundamentale

Actualitate 14.02.2021 10:30 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
Fundamentaliștii Legii Fundamentale


Trustia, elegii politikoase

Ieri am polemizat vertiginos cu Colesovnazadov, el era pentru respectarea strictă a Constituției, iar din punctul meu de vedere nu trebuie să fim dogmatici, formaliști, fanatici, fundamentaliști ai Legii Fundamentale, căci unele încălcări sau abateri constituționale rezonabile sunt necesare, altfel cum vom construi un stat de drept?

- Nu putem permite unor jigodii de deputați răpiți, ostatici, care au participat la furtul miliardului și umblă kírie eléison (chiraleisa) dintr-un partid în altul, să ne aleagă ei prim-ministrul statalității! - am punctat eu.

- Dar când au propus-o, în 2019, și au votat-o pe Maia Sandu prim-ministru era bine? – mă înghimpă Colesovnazadov. Și dacă l-ar propune prim-ministru pe Ștefan cel Mare? – îmi înfipse el în coasta opiniei mele judicioase cuțitoiul alegoriei sale deplasate.

- Să nu iei numele domnitorului sfânt în deșert! – m-am revoltat eu profund. - Șordoniștii nu au dreptul moral să folosească numele atletului statalității noastre, Ștefan cel Mare și Sfânt, în scopuri politice!

- Bine, dar dacă acești deputați vor vota guvernul kamikaze format de Natalia Gavrilița, nu va fi un guvern legal? Maia Sandu nu va recunoaște votarea? – mă luă vecinul cu logica formală.

- Tu nu mă lua pe mine cu logica formală! - i-am replicat eu prompt. - Noi nu putem urma legile orbește, dacă legea ne duce în râpă sau în abis, noi suntem oameni rezonabili, respectăm numai legile bune, care ne ajută să construim statul de drept. Abaterea rezonabilă de la Constituție în interesul supremației legii este o necesitate stringentă! E vaccinul anti-Covid-19 în politică!

- Când Dodon se abătea de la Constituție și scuipa cu cinism nedisimulat pe deciziile Curții Constituționale, ție îți repugna profundamente! – manevră Colesovnazadov, lovind sub centură.

- Cum ți se dă limba să o compari pe Maia Sandu cu Dodon?!- m-am revoltat eu. - Compari merele cu perele, porcii cu porumbeii! E cum ai compara-o pe Merkel cu Putin ori Lukașenko, ori Kim Ir Sen! Maia este Angela noastră! Dodon avea intenții egoiste, corupționiste, partinice, iar Maia Sandu ne este trimisă de Cel de Sus cu intenții bune, nobile, autohtone: să construiască un stat de drept în care să predomine supremația legii și toți să fie egali în fața legii! Mai Sandu este Ștefan cel Mare al contemporaneității noastre! Iar pentru aceasta este necesară o abatere rezonabilă de la Constituție! Toți oamenii de bună credință, 70% din popor, susțin această abatere rezonabilă! – l-am pus eu la punct.

- Cu abateri legislative rezonabile pot construi și eu un stat de drept! - își adjudecă Colesovnazadov ultimul cuvânt.

Eu am pus la îndoială acest lucru. Fapt care l-a ofensat și a închis feisbukul.

Acum stau și mă gândesc la ce se referea Zamolxe când spunea că daco-geților le poți lua, dar nu le poți da cu de-a sila? Nu cumva la statul drept? Căci restul se poate băga pe gât…

Al vostru delabrator, novațianist, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md