16:58:04 21.02.2024
Stiri

FOTO // Salvatorii din R. Moldova au ajuns în zona din Turcia afectată de CUTREMUR și urmează să aibă primele intervenții

Actualitate 09.02.2023 09:26 Vizualizări1328 Autor: Ziarul National
FOTO // Salvatorii din R. Moldova au ajuns în zona din Turcia afectată de CUTREMUR și urmează să aibă primele intervenții


Salvatorii din R. Moldova au ajuns astăzi, în jurul ore 5.30, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce - provincia Hatay, la hotar cu Siria. Astfel, cei 55 de salvatori și-au început misiunea.

Odată ajunși la fața locului, responsabilii au fost convocați în ședință, unde au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Salvatorii au primit informații cu privire la zonele de intervenție, dar și acțiunile care urmează a fi desfășurate.

Echipa de specialiști din R. Moldova a format două grupuri de lucru. Primul grup are misiunea de cercetare și căutare a sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională.

Salvatorii vor activa neîntrerupt 24 de ore, iar pentru a fi eficienți aceștia vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare.

Amintim, că în dimineața zilei de 8 februarie echipa specializată din R. Moldova a reușit să treacă frontiera cu Turcia. La hotar aceștia au fost întâmpinați de responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD), care i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay, una din cele mai afectate zone de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU și-au continuat drumul neîntrerupt, acesta fiind îngreunat de condițiile meteo nefavorabile.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md