03:59:01 29.05.2020
 
Stiri

Delegația MAEIE, formată din TREI persoane, va cheltui peste 10 000 de dolari pentru CAZAREA la New York. Președinția NU a făcut publice CHELTUIELILE pentru deplasarea a 11 persoane la Adunarea Generală a ONU

Politică 20.09.2019 10:00 Vizualizări1190 Autor: Ziarul National
Delegația MAEIE, formată din TREI persoane, va cheltui peste 10 000 de dolari pentru CAZAREA la New York. Președinția NU a făcut publice CHELTUIELILE pentru deplasarea a 11 persoane la Adunarea Generală a ONU


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicolae Popescu, alături de diplomații Tatiana Molcean și Galina Nipomici, vor merge la New York pentru a participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generală a ONU. Costul total al deplasării celor trei diplomați, care vor sta la New York timp de șase zile, va fi de 83 000 de lei pentru bilete de avion și 10 605 dolari (188 344 de lei) pentru cazare.

Potrivit MAEIE, delegația instituției se va afla la New York în perioada 23-28 septembrie. Astfel, ministrul Nicolae Popescu va avea la New York o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din statele partenere ale R. Moldova. De asemenea, agenda vizitei include și participarea la evenimente în marja Adunării Generale a ONU, se arată într-un răspuns al instituției pentru deschide.md.

Costurile aferente deplasării de 6 zile la New York, în perioada 23-28 septembrie, sunt următoarele: biletele de avion: 83 007 de lei și cazarea: 10 605 dolari.

De menționat că, în premieră, la Adunarea Generală a ONU va merge președintele Igor Dodon, care va rosti și un discurs de la tribuna principală. Oficialul va lua cu el încă 10 persoane, inclusiv pe soția sa Galina, menționează aceeași sursă.

Delegația de 11 persoane a lui Igor Dodon se va afla la New York de pe 22 până pe 28 septembrie. Asta în contextul că sesiunea începe la 24 septembrie, iar discursul lui Igor Dodon este planificat pentru 27 septembrie.

Totodată, cei 11 membri ai delegației prezidențiale vor fi cazați pe același etaj (conform doleanței președintelui) în hotelul de lux „Michelangelo”. În această perioadă, o cameră dublă la acel hotel de lux costă 600 de dolari pe noapte. Igor Dodon și Galina Dodon au cerut să fie cazați într-o cameră cu vedere frumoasă. Trei consilieri: Aureliu Ciocoi, Ion Chicu și Ernest Vardanean vor fi cazați în camere single. Ceilalți membri ai delegației vor fi cazați în camere duble, cu paturi separate: șefa Direcției Relații Externe și Comunicare a Președinției, Natalia Ipati, și șefa Secției Protocol și Comunicare, Viorica Sturza; cei doi bodyguarzi Sergiu Juncu și Lilian Filipov; cameramanul Andrei Boghinschi și fotograful Dumitru Doru.

Administrația prezidențială nu a oferit informații despre costurile deplasării delegației conduse de președintele Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md