01:26:28 06.08.2020
 
Stiri

FOTO // Meniul de la o GRĂDINIȚĂ din sectorul Ciocana: „Pește cu VIERMI, carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine cu PĂCURĂ și elemente metalice”

Social 05.08.2019 15:41 Vizualizări2652 Autor: Ziarul National
FOTO // Meniul de la o GRĂDINIȚĂ din sectorul Ciocana: „Pește cu VIERMI, carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine cu PĂCURĂ și elemente metalice” facebook


O fostă directoare a grădiniței nr. 149 din sectorul Ciocana al capitalei a prezentat la Președinție probe care ar demonstra că meniul copiilor este alcătuit din produse alterate, care pot pune în pericol viața acestora.

Fosta directoare pretinde că a încercat să se opună modului în care Direcția Educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe, dar a fost concediată.

Aceasta susține că în alimentația copiilor este folosit „pește infestat cu viermi, carne de curcan (Ucraina) în stare avansată de alterare, pâine cu mazut (păcură n.r.) și elemente metalice”.

Probele au fost prezentate Președinției, iar drept rezultat consilierul Ion Chicu a convocat reprezentanții ANSA, ANSP, AAP și CNA pentru a interveni imediat și „a stopa actul criminal orchestrat de funcționarii din Primărie și firmele furnizoare”.

Totodată, s-a solicitat CNA-ului să informeze instituția prezidențială și societatea cu ce s-au finalizat investigațiile pe cazurile similare, depistate cu doi ani în urmă.

„Problema dezastrului admis de funcționarii Primăriei în alimentația copiilor din grădinițe va fi examinată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate”, se mai arată în comunicatul Președinției.

Șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Rodica Guțu, a confirmat cazul peștelui cu viermi de la Ciocana care a avut loc acum trei luni. În acest caz a fost sesizată Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și produsul nu a ajuns pe masa copiilor.

Rodica Guțu mai spune că, până la urmă, directorul grădiniței este responsabil de calitatea produselor alimentare primite.

Potrivit șefei DGETS, în fiecare grădiniță, prin ordinul directorului, este creat un grup de triere, care primește produsele și care poate refuza alimentele, dacă acestea nu sunt de calitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 06.08.2019 04:17

Nu ducetsi lumeA in eroare pe site presedentiei era gradinita 177.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md