08:53:17 24.09.2021
Stiri

FOTO // DONAȚIE pentru Poliția din Ialoveni! Ambasadorul Daniel Ioniță: „Atâta timp cât R. Moldova va rămâne ferm ancorată pe drumul său către UE, sprijinul României pentru R. Moldova va crește exponențial”

Actualitate 15.09.2021 12:38 Vizualizări632 Autor: Ziarul National
FOTO // DONAȚIE pentru Poliția din Ialoveni! Ambasadorul Daniel Ioniță: „Atâta timp cât R. Moldova va rămâne ferm ancorată pe drumul său către UE, sprijinul României pentru R. Moldova va crește exponențial”


Inspectoratul de Poliție Ialoveni a fost dotat cu trei autospeciale operaționale pentru reacție rapidă și 25 de seturi de echipamente IT (PC, imprimante). Donația în valoare de peste 4,3 milioane de lei a fost acordată în cadrul proiectului transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”.

La ceremonia de transmitere a donației au participat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, copreședintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentului României și Parlamentul R. Moldova, Petru Frunze, și președintele Consiliului Raional Ialoveni, Mihail Silistraru.

„Valoarea materială a acestor echipamente nu este poate chiar atât de importantă. Cred că mai important pentru dumneavoastră a fost faptul că ați avut ocazia să mergeți în România, să intrați în contact cu colegii dumneavoastră de la Iași, să schimbați impresii, să schimbați idei, să vă informați unii pe ceilalți în legătură cu practicile pe care le utilizați în munca de zi cu zi și să contribuiți efectiv la consolidarea podurilor de legătură dintre România și R. Moldova”, a declarat Ambasadorul Ioniță.

Diplomatul s-a referit la podurile care unesc cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Sigur, am avut tot soiul de poduri și vom mai avea probabil tot felul de poduri între noi, de la podurile fizice care existau în perioada interbelică în număr de peste 25, la podurile de flori de acum 30 de ani și la podurile actuale și cele viitoare pe care urmează să le construim între România și R. Moldova. Toate acestea cu un singur obiectiv – să sporim încrederea. Și toate lucrurile acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția importantă și sprijinul UE. Acest proiect este finanțat în exclusivitate prin Programul Operațional Comun România – R. Moldova 2014-2020 și este un exemplu de bune practici nu numai în legătură cu ceea ce am făcut, dar poate fi un exemplu și pentru ceea ce urmează să facem în continuare”, a punctat Daniel Ioniță.

Sursa citată a adăugat că sprijinul României pentru R. Moldova va crește foarte mult în perioada următoare, dacă republica va păstra cursul spre Uniunea Europeană.

„Vin de la București, ca urmare a întâlnirilor cu înaltele oficialități române. Vă pot spune că atâta timp cât R. Moldova va rămâne ferm ancorată pe drumul său către UE, sprijinul României pentru R. Moldova va crește exponențial. Deci, depinde numai de dumneavoastră, depinde numai de noi să atingem, dacă vreți, acel nivel înalt de cooperare, de conlucrare, care să permită tuturor - și nouă celor din dreapta Prutului și dumneavoastră, celor din stânga Prutului - să avem o mai mare încredere în viitor, să credem în bunăstarea și stabilitatea noastră comună”, a conchis Ambasadorul.

Proiectul „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași” este implementat de către Consiliul raional Ialoveni în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași și a fost finanțat de către UE în cadrul Programului Operațional Comun România – R. Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Bugetul total al acestui proiect este de 209 570 de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md