11:24:05 03.12.2021
Stiri

FOTO // Încă o comună din raionul Orhei a fost iluminată de către echipa Partidului „ȘOR”. „Timp de 30 de ani nu am avut lumină străzi”

Actualitate 19.10.2021 13:47 Vizualizări798 Autor: Ziarul National
FOTO // Încă o comună din raionul Orhei a fost iluminată de către echipa Partidului „ȘOR”. „Timp de 30 de ani nu am avut lumină străzi”


Comuna Cucuruzeni, din care face parte satul-reședință cu același nume și Ocnița-Răzeși, a fost complet iluminată, la 30 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice. Datorită acestui proiect implementat de echipa Partidului „ȘOR, cei peste 1700 de locuitori ai comunei se simt în siguranță noaptea pe străzi, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice parlamentare.

Locuitorii comunei Cucuruzeni sunt foarte bucuroși că lumina a ajuns pe toate străzile localității. „E foarte bine. Noi suntem în vârstă și ne era foarte greu să ne deplasăm. Este foarte bine pentru tot satul. Timp de 30 de ani, nu am avut lumină străzi”, a spus o pensionară.

„Ani în șir, am trăit ca într-un tunel. Timp de 30 de ani, nu s-a făcut nimic în localitatea noastră. De un an și jumătate suntem tare mulțumiți. Avem și șosea, și lumină pe străzi. Mulțumim. Suntem foarte bucuroși”, a spus o altă vârstnică.

„E de-o plăcere să trăiești acum în sat. De când e Cucuruzeni, nu am avut lumină pe străzi, drum asfaltat. Ne era foarte greu, mai ales când ploua și era glod, când veneam noaptea cu copiii de la grădiniță. Timp de un an și jumătate s-au făcut foarte multe, și punctul medical este asigurat cu un sistem modern de încălzire. Mulțumim Partidului „ȘOR”, mulțumim tuturor celor care au făcut aceste lucruri bune pentru comuna Cucuruzeni”, a spus o locuitoare a comunei Cucuruzeni.

Potrivit primarului comunei Cucuruzeni, Ilia Pranețchii, proiectul iluminatului stradal a costat aproximativ 1,3 milioane de lei. „În comuna Cucuruzeni, nu s-au implementat până acum astfel de proiecte voluminoase, care implică eforturi și cheltuieli foarte mari. Datorită implicării reprezentanților Consiliului raional Orhei și echipei Partidului „ȘOR”, noi am reușit să iluminăm localitatea. Acest proiect nu doar le oferă localnicilor posibilitatea să circule liber și în siguranță pe drum, ci și va contribui la diminuarea furturilor. Datorită acestor proiecte, loturile de teren și casele din comună sunt foarte solicitate”, a menționat primarul Ilia Pranețchii.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că proiectele de infrastructură care sunt realizate la Cucuruzeni au scopul de a-i reda localității valoarea pe care o are. Lucrurile frumoase abia încep, a promis Dinu Țurcanu. „Și iluminatul stradal, și terenurile de joacă și asfaltarea străzii sunt proiecte destinate pentru oameni, pentru noile generații, pentru a le oferi un viitor frumos, aici, acasă. Aceasta este menirea noastră, de a le reda satelor valoarea, menirea de altă dată. Și ușor, ușor Orheiul se ridică din genunchi și devine mândru așa cum îi este firea. Vă garantez, lucrul abia începe. Nouă nu ne rămâne decât să stăm grămăjoară și să ne susținem reciproc. Noi ne ținem de cuvânt”, a afirmat Dinu Țurcanu.

Vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a menționat că odată cu inaugurarea iluminatului stradal în comuna Cucuruzeni, peste 95 la sută din localitățile din raionul Orhei sunt iluminate. „Atunci când venim la Orhei, din alte raioane, vedem o imagine frumoasă și un contrast mare. Unora poate nu le pare mare lucru când este vorba despre iluminarea stradală. Aceasta, însă, înseamnă, protecție, securitate și un trai cât mai sigur. Ne bucurăm că anume noi stăm în spatele proiectelor importante și prioritare pentru țara noastră. Nu putem vorbi despre Europa, dacă nu avem toalete, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, drumuri bune. Mai avem multe lucruri de făcut. Dacă vom fi uniți, în localitatea dvs., va fi ca la Orhei”, a dat asigurări Marina Tauber.

În același timp, președintele Partidului „ȘOR” s-a arătat bucuros că locuitorii comunei Cucuruzeni nu vor mai trebui să meargă noaptea pe străzi întunecate și se vor simți, în sfârșit, în siguranță. „Aprinderea luminii pe străzile din Cucuruzeni demonstrează un singur lucru: orice promisiune făcută de noi este îndeplinită. Suntem oameni de cuvânt. Și așa cum s-a întâmplat până astăzi, exact așa va fi și de acum încolo. Toate localitățile în care ne bucurăm de încredere din partea cetățenilor vor avea parte de sprijin și din partea noastră. Este un parteneriat bazat pe încredere și respect reciproc”, a dat asigurări Ilan Șor.

În prezent, în comuna Cucuruzeni, se află în desfășurare un alt proiect important. Este vorba despre renovarea integrală a gimnaziului din localitate, care costă aproximativ 5 000 000 de lei. Anterior, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”, au fost renovate mai multe drumuri locale și au fost construite două terenuri de joacă pentru copii.

În 2020, Partidul „ȘOR” s-a angajat să realizeze peste o sută de proiecte de iluminat stradal în localitățile rurale din țară, se mai arată în comunicatul de presă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md